16 yaşındaki kızı kardeşi bıçakladı

Hayvancılıkla uğraşan Ahmet Ş., geçen yaz eşi ve 4 çocuğunu alarak Kars’ın Arpaçay İlçesi'ne bağlı Hasançavuş Köyü'ne çobanlık yapmaya gitti. Köyde 5 ay çobanlık yapan Ahmet Ş.'nin kızı Zelal ile köylülerden 25 yaşındaki Fırat Y. birbirlerine aşık oldu. F

16 yaşındaki kızı kardeşi bıçakladı

Hayvancılıkla uğraşan Ahmet Ş., geçen yaz eşi ve 4 çocuğunu alarak Kars’ın Arpaçay İlçesi'ne bağlı Hasançavuş Köyü'ne çobanlık yapmaya gitti. Köyde 5 ay çobanlık yapan Ahmet Ş.'nin kızı Zelal ile köylülerden 25 yaşındaki Fırat Y. birbirlerine aşık oldu. Fırat ile Zelal’in aşkları çobanlık sözleşmesinin bitmesine rağmen devam etti. Ailesiyle Iğdır’a dönen lise 10’uncu sınıf öğrencisi Zelal, 2 ay önce okul çıkışı Fırat Y. ile buluşarak kaçtı. Çoban Ahmet Ş., kızının Fırat Y. tarafından kaçırıldığını belirterek şikayetçi oldu.

İddiaya göre Ahmet Ş. şikayetini geri almak ve evlenmelerine rıza göstermek için 20 bin lira başlık parası istedi. Ama bu rakamı çok bulan Fırat’ın babası Haydar Y., Zelal’i 10 gün önce Arpaçay’a götürerek güvenlik güçlerine teslim etti. Ahmet Ş. de teslim aldığı kızına, “Sana düğün yapacağız” dedi.

GECE DÜĞÜNDEN DÖNÜP BIÇAKLADI

Kızını  köye götüren Ahmet Ş., dövdükten sonra bir odaya kilitledi. Ahmet Ş. geçen 1 Ocak günü eşi Besra, iki kızı ve bir oğlunu alarak yeğeni Mehmet Ş.’nin köydeki düğününe gitti. 15 yaşında olan ailenin tek oğlu İ.Ş., düğün sırasında eve dönerek ablası Zelal’e kapıyı açmasını söyledi. Ancak Zelal'in, “Kapıyı açmayacağım. Beni öldüreceksin. Biliyorum” demesi üzerine İ.Ş., “Hayır seni öldürmeyeceğim. Seni bu hale getireni öldüreceğim. Konuşmamız gerek” dedi ve ablasını kapıyı açmaya ikna etti. Kapının açılması üzerine içeri giren İ.Ş., iddiaya göre ablası Zelal’i 21 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Düğünden dönen aile Zelal’in kanlar içindeki cesediyle karşılaşınca durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Bunun üzerine anne Besra, baba Ahmet ile oğulları İ.Ş. jandarma tarafından gözaltına alındı. Babasıyla birlikte çobanlık yapan ve okula gitmeyen İ.Ş. sorgusunda ablası Zelal’i tartıştıktan sonra öldürdüğünü, anne ve babasının önceden haberleri olmadığını savundu.

Zelal’in cesedi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopside üç haftalık hamile olduğu tespit edilen Zelal, dün gece Aşağı Erhacı Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi. Anne ve baba serbest bırakılırken, İ.Ş. tutuklanarak Iğdır Cezaevi'ne gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem