157 yıllır Trabzon'a hizmet veriyorlar!

Trabzon’un Moloz mevkiinde müşterilerine hizmet veren Kalkanoğlu Pilavı 1,5 asrı aşkın süredir Trabzonlular'a hizmet veriyor.Kilo ile satılan Kalkanoğlu Pilavı 1856 yılında Moloz mevkiinde başlayan serüvenini sürdürürken, 5. kuşak işletmecisi Taner Kalkan

157 yıllır Trabzon'a hizmet veriyorlar!

Trabzon’un Moloz mevkiinde müşterilerine hizmet veren Kalkanoğlu Pilavı 1,5 asrı aşkın süredir Trabzonlular'a hizmet veriyor.

Kilo ile satılan Kalkanoğlu Pilavı 1856 yılında Moloz mevkiinde başlayan serüvenini sürdürürken, 5. kuşak işletmecisi Taner Kalkanoğlu, 157 yıldır ayakta durmayı kalite sayesinde başardıklarını söylüyor.

Kalkanoğlu pilavının özel hazırlanan malzeme ve özel formülü sayesinde bugünlere kadar gelmeyi başardığını belirten Taner Kalkanoğlu, “Pilavımızın leziz olmasında en önemli unsur kullandığımız malzemedir. Pilava konulan tereyağını Trabzon’un yaylalardan, köylerden temin ediyoruz. Üzerine serilen kavurma ise yerli dana eti. Ayrıca kullandığımız et ve kemik suyu da pilava ayrı bir lezzet veriyor. Dolayısıyla özel formülle birleşince ortaya leziz bir yemek çıkıyor. Meslekte uzun süre kalmak istiyorsanız mutlaka kaliteyi yakalamanız gerekir. Aksi halde mesleği devam etme şansınız olmaz. 1856 yılından beri bu mesleği sürdürüyoruz. Bizler de 5. kuşağın işletmecileriyiz" dedi.

Zaman zaman il dışından da siparişler aldıkları ve bu siparişleri göndermeye çalıştıklarını ifade eden Kalkanoğlu, bu mesleği oğullarının ve torunlarının da sürdürmesi için gayret göstereceklerini belirtti.

Öte yandan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin kurucuları arasında yer alan ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin 3 Başkanı olan Ali Kalkanoğlu anısına verilen yemeğe Trabzon’da görev yapan basın mensupları iştirak etti.

20130913aw000024_02.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem