1500 askerlik operasyon!

 Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nın hakim tepelere kurduğu termal kameraların Berçelan Yaylası istikametindeki bölgede görüntü alması üzerine büyük bir operasyon başlatıldı. Fatih Kışlası'nda bekletilen asker ve korucular, piste ardı ardına inen

1500 askerlik operasyon!

 

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nın hakim tepelere kurduğu termal kameraların Berçelan Yaylası istikametindeki bölgede görüntü alması üzerine büyük bir operasyon başlatıldı. Fatih Kışlası'nda bekletilen asker ve korucular, piste ardı ardına inen helikopterlerle 3 bin 500 rakımlı Berçelan Yaylası'na taşındı. Berçelan Yaylası bölgesi Sevin mıntıkasındaki Çatlıkuru bölgesine bin 500'e yakın asker ve korucunun sevk edildiği bildirildi.

Bölgede sıcak çatışmaların yaşanıp yaşanmadığı konusunda net bir bilgi edinilemezken, Hakkari semalarındaki yoğun helikopter trafiği il merkezinde bulunan vatandaşlar tarafından da izlendi.

Yerel kaynaklar, Kato Dağı çevresinde de yoğun bir helikopter trafiğinin yaşandığını, Reşko Dağı ve Ördekli köyü üst sırtlarına asker indirildiğini belirtti. Yetkililer ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Berçelan Yaylası uzantısında yaklaşık 3 ay önce de 9 PKK üyesi silahları ile birlikte ölü ele geçirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem