1.5 yılda 600 bin konut yıkılacak

Kentsel Dönüşüm’ün ikinci büyük ayağı bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın katılımıyla İstanbul Gaziosmanpaşa’da gerçekleşti.Törende konuşan Başbakan Erdoğan, Gaziosmanpaşa ile beraber Kartal, Bağcılar ve

1.5 yılda 600 bin konut yıkılacak

Kentsel Dönüşüm’ün ikinci büyük ayağı bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın katılımıyla İstanbul Gaziosmanpaşa’da gerçekleşti.

Törende konuşan Başbakan Erdoğan, Gaziosmanpaşa ile beraber Kartal, Bağcılar ve Bayrampaşa'nın yanı sıra İzmir, Sakarya, Rize ve Diyarbakır'da da kentsel dönüşümün startını verdi.

Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 'Kentsel dönüşümün ikinci büyük adımını bugün atıyoruz. Yaklaşık 35 bin birim bağımsız konutun dönüştürülmesini başlatacağız. Bu, bundan sonra dalga dalga devam edecek. 2013'ün sonuna kadar 200 bin, 2014 yılı sonuna kadar da 400 bin birim bağımsız konut ve iş yerinin dönüşümünün başlatılmasını hedefliyoruz. Tabii yerinde, rızaya dayalı dönüşüm yapıyoruz. Vatandaşlarımıza kira yardımı yapıyoruz ve kredi desteği veriyoruz.

KDV, VERGİ VE HARÇ YOK

Kentsel dönüşüm yapılan yerlerde vatandaş açısından KDV, vergi, harç yok. Bu bakımdan riskli evini yenileyecek vatandaşlar çok avantajlı. Bu yüzden istiyoruz ki, 'Vatandaştan talep gelsin ve biz bu kentsel dönüşümü vatandaşın isteği doğrultusunda yürütelim'. Nitekim öyle de yapıyoruz. Bu konuda çok başarılı olan belediyelerimiz var. Bu projeyi ülkemizin modern şehirlere kavuşması, şehirlerimizin çevreci boyutuna sahip olması, vatandaşlarımızın daha mutlu ve huzurlu olması, modern hayatın gerektirdiği donatılarla bezenmiş, yeşili, parkı, bahçesi ve eğitim tesisleri olan yerleşim birimlerine kavuşması için önemsiyoruz ve yoğun bir gayret içerisindeyiz.''' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler