15 tır Suriye için yola çıktı!

İnsanı Yardım Vakfı (İHH) tarafından Elazığ’dan Suriye’ye gönderilmek üzere hazırlanan 15 TIR’lık yardım konvoyu törenle yola çıktı.’’TOPLAMDA 23 TIR’LIK BİR YARDIM YAPMIŞ OLUYORUZ’’Elazığ’da geçen yıl Suriye’ye gönderilen 8 TIR dolusu gıda ve giyecek yar

15 tır Suriye için yola çıktı!

İnsanı Yardım Vakfı (İHH) tarafından Elazığ’dan Suriye’ye gönderilmek üzere hazırlanan 15 TIR’lık yardım konvoyu törenle yola çıktı.

’’TOPLAMDA 23 TIR’LIK BİR YARDIM YAPMIŞ OLUYORUZ’’

Elazığ’da geçen yıl Suriye’ye gönderilen 8 TIR dolusu gıda ve giyecek yardımından sonra 2014 yılı başında başlatılan kampanya kapsamında 15 TIR’dan oluşan yardım bugün Suriye’ye gönderildi. 15 TIR’a yüklenen malzemeler, İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle Suriye’ye doğru yola çıktı. Türkiye genelinde bin TIR’lık yardım yapmayı hedefleyen İHH’ya bu kapsamda Elazığ’dan 15 TIR’lık katkı sağlanmış oldu. İHH Elazığ Temsilcisi Metin Kılıç, “Geçen sene Elazığ’dan 8 TIR’lık yardımı Suriye’ye ulaştırdık. Bu sene de yaptığımız çalışmalarla 15 TIR’ı daha Suriye’ye göndereceğiz inşallah. Tüm bağışçılara buradan teşekkür ediyorum. Elazığ’dan toplamda 23 TIR’lık bir yardım yapmış oluyoruz. 23 sayısına Elazığ’ın plaka numarası olduğu için dikkat ettik. Geçen yıl ve bu yıl yapılan yardımların toplam maliyeti 700 bin liraya ulaştı. Bu yardımlar binlerce insana ulaştırılacak. Bizim amacımız bu yardımların Suriye’nin iç kesimlerine ulaştırılmasıdır. Türkiye’ye sığınanların ihtiyaçları bir şekilde gideriliyor. İç kesimlerde ciddi açlıklar ve buna bağlı olarak ölümler yaşanıyor. Biz bu drama seyirci kalmama adına özellikle yardımların iç kesimlere ulaşmasını istiyoruz. Yaklaşık 10 günde Elazığ’dan 15 TIR’lık yardım toplandı. Emeği geçen, yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Buradan bir konunun daha altını çizmek istiyorum. İHH bir duruşu simgeliyor. Biz bu duruştan hiçbir zaman vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Her ne kadar İHH’yı karalamaya çalışanlar olsa da onların bu karalamalarına rağmen bizler bu merhamet kervanını devam ettireceğiz” dedi.

Kılıç’ın konuşmasının ardından 15 TIR’lık konvoy dualar eşliğinde yola çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem