1,5 milyar insana sağlık hizmeti verecek

Türk Hava Yolları, Ekonomi ve Sağlık bakanlıkları ile imzaladığı protokolle sağlık turizmine katkı sağlayacak. THY, Sağlık Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı, tedavileri için Türkiye'ye gelecek yabancı yolculara yüzde 50 ulaşım indirimi imkanı sunacak olan pr

1,5 milyar insana sağlık hizmeti verecek

Türk Hava Yolları, Ekonomi ve Sağlık bakanlıkları ile imzaladığı protokolle sağlık turizmine katkı sağlayacak. THY, Sağlık Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı, tedavileri için Türkiye'ye gelecek yabancı yolculara yüzde 50 ulaşım indirimi imkanı sunacak olan protokolü imzaladı.

40 milyon ziyaretçisiyle dünyanın en çok turist çeken 6. ülkesi olan Türkiye, sağlık turizmi pazarına yönelik çalışmalarıyla, bu alanda da aktif bir rol üstlenmeyi hedefliyor. Türk Hava Yolları da, Türkiye'de önemli girişimlere imza atan kamu ve özel sektör kuruluşlarına bu bağlamda destek veriyor. Dünyanın en çok noktasına uçan havayolu şirketi olarak, sağlık turizmi kapsamında, dünyanın birçok noktasından Türkiye'ye yolcu taşıma kabiliyetine sahip Türk Hava Yolları, Ekonomi Bakanlığı'nca Türkiye'deki sağlık turizmi tanıtımının desteklenmesi için yürütülen "Hasta Yol Mevzuatı" programına dahil olarak, oldukça önemli bir imkanı yolcularının hizmetine sunuyor.

Türk Hava Yolları Genel Müdürlük Binasında, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın katılımlarıyla imzalanan protokol ile Türk Hava Yolları, 2 Haziran 2015 tarihi itibarıyla yürürlüğe konulan ve Ekonomi Bakanlığı tarafından Türk havayolu şirketlerini de içerecek şekilde kapsamı genişletilen destek programına dahil olmakla, "Hasta Yol Desteği"nin "yararlanıcı"sı konumunu elde etti.

"FARKINDALIK İÇERİSİNDEYİZ"

Düzenlenen protokolün açılış konuşmasını yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Türkiye'de havacılıkta diğer sektörlerde de olduğu gibi atılımların yaşandığını söyledi. Atılımların başrolü olarak Türk Hava Yolları'nı işaret eden İlker Aycı, "THY şu anda dünyada son 12 yıldaki yükselişiyle beraber en çok noktaya uçan hava yolu şirketi olarak, ülkemizin de bayrak taşıyıcımız olarak göz bebeğimizdir. Bugün burada çok önemli bir protokol imzalayacağız. Biz THY olarak çok önemli bir farkındalık içerisindeyiz. Bu farkındalık şudur; Türkiye, dünyada ziyaretçi gelişi bakımından altıncı sıraya yükselmiştir. Bu yükselişte THY çok önemli bir rol oynamaktadır. Biz ülkemize taşıdığımız ve ülkemizden dışarıya taşıdığımız yolcular içerisinde farklı bir sekmente daha hizmet etmeyi arzu ediyoruz. Bu anlamda da, hükümetimizin desteğiyle, Sağlık Bakanlığımızın desteğiyle ve Ekonomi Bakanlığımızın desteğiyle artık sağlık turizmi gibi çok özelleşmiş bir alanda da yolcu taşımak suretiyle, Ekonomi Bakanlığımızın desteğiyle THY'nin çözüm ortaklığıyla hastaları tedavi etmek amacıyla ülkemize birlikte taşıyacağız. Bu konuda bize vesile olan Ekonomi Bakanımıza, sağlık sektörünü dünyadan buraya yolcu getireceğimiz noktaya getirdikleri için Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyorum. Herkese saygılarımı sunuyorum" dedi.

"SAĞLIK TURİZMİNDE HEDEF DÜNYADA İLK 5"

Protokole katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da sağlık sektörünün daha ileriye taşınması için yapılan çalışmalar ve rakamlar hakkında konuştu. Hasta-Yol Destek Protokolünde yer aldığından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, sağlık turizminin koordinasyonunun Başbakanlık tarafından kendilerine verildiğini açıkladı. Sağlık turizminde Türkiye olarak dünyada ilk 5 ülke arasında olmayı planladıklarını açıklayan Müezzinoğlu konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"1.5 MİLYAR NÜFUSA HİZMET VEREBİLECEK BİR POTANSİYELİ VAR"

"Tek bir örnek vermek istiyorum, karaciğer naklinde Avrupa'nın birinci ülkesiyiz. Dolayısıyla Türkiye gerek tıbbi tedavi konusunda tecrübe, tıbbı tedavi noktasındaki teknoloji noktasında her türlü tedavide çok iyi noktalara gelmiştir. Dünya özellikle, yakın coğrafyamıza baktığımız zaman artık ortalama yaşam süresinin uzadığı, yaşlı kitlenin arttığı, yaşlı kitlenin de gerek coğrafi konum gereği, gerek termal alt yapı oluşumu önümüzde ki süreçlerde Türkiye'nin özellikle Avrupa'nın yaşlı nüfusunun tedavisinde, rehabilitasyonunda Türkiye önemli bir destinasyon merkezi olacaktır. Türkiye olarak bir dar tünelden çıkma noktasındayız. Dünya'nın en ileri sağlık hizmeti sunucusu olmak bize başarıdır. Ama yeterli değildir. Türkiye 3 saatlik uçuş zaman dilimi içerisinde 1.5 milyar nüfusa hizmet verebilecek bir potansiyeli var. Bunları iyi gören, iyi planlayan ve muhataplarına bunları iyi anlatabilmemiz lazım. Bu cazibeyi anlatmamız gerekiyor. Bu nedenle onlara ulaşabilen, oralarda onları pazarlayabilen alanlarda Ekonomi Bakanlığımız her türlü desteği bize verecek. 2014 yılında ülkemizde sağlık hizmeti alan yabancı sayısı yaklaşık 500 bin. Burada yaklaşık 3 milyar dolarlık bir gelirimiz var. Ama hedefimiz 2023 yılına geldiğimiz 20-25 milyar dolarlara taşımak. Bu protokolde bize en önemli yol destekçimiz THY olacak."

"DÜNYADA ORTALAMA ÖMRÜNÜ ARTTIRMADA TÜRKİYE BİRİNCİ SIRADA"

2015 yılı içinde Türkiye'de tedavi olan yabancı sayısının 500 bin olduğunu açıklayarak sözlerine başlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, sağlık hizmetlerinin Türkiye için önemine değindi. Hedeflerinin tedavi olan yabancı hasta sayısını artırmak olduğuna ifade eden Bakan Zeybekci, "İnsanlar sağlıklarını kaybettikleri anda; sevdiklerini teslim ettikleri güvenli bir yer olması lazım. Türkiye'ye yakınlarını canlarını güvenerek teslim etmeleri Türkiye'nin tanıtımı için çok önemli bir konu. Türkiye şu anda sağlık sektöründe inanılmaz bir dönüşüm sağlıyor. Bunun sebebiyle Türkiye, dünyada ortalama ömrünü arttırmada Türkiye birinci sırada. Bu Türkiye'nin insana verdiği önemi belirtiyor. Bize bu yetmiyor. Türkiye kamu-özel sektör işbirliği ile sağlık sektörünü yeniliyor. Ekonomi Bakanlığı olarak biz durumdan vazife çıkardık. Bu süreçte, yeni kurulan hastanelerimizde bazı özel tıbbı cihazlar hariç, bir çok sağlık cihazının Türkiye'de üretilmesini umuyorum" dedi.

Sürekli gelişen hastaneleri koruma konusunda tüm tedbirleri aldıklarını söyleyen Zeybekci, alınan tedbirler sonrasında tüm hastanelerde Türk yapımı cihazların kullanılabileceğini kaydetti. Hükümetin başarılı bir şekilde sürdürdüğü hizmet politikasının karşılığını aldıklarını söyleyen Bakan Zeybekci konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"DURMAK YOK, YOLA DEVAM"

"Bu noktada sadece THY değil, diğer tüm havayollarımız bu destekten faydalanabilecekler. Ben buradan THY'ye şu mesajı vermek istiyorum; "Durmak yok, yola devam." Dünyanın bir ucundan diğer bir ucuna geçiş artık çok kolay. Türk Hava Yolları, 3. havalimanının devreye girmesiyle çok daha farklı noktalara gelecektir. Ben başarılarınızın devamını diliyorum. Ben tekrar, emeği geçen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Anlaşmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

İlgili program sayesinde, sağlık turizmi için Türkiye'yi tercih eden konuklar, deneyimli hekim kadrosu tarafından uluslararası standartların üzerinde tıbbi cihazlarla tedavi olma imkanının yanı sıra, sağlık merkezlerine yakın mesafedeki konaklama tesisleri ve ayrıca Türkiye'nin bölgesel güzelliklerini deneyimleme olanağıyla birlikte tedavilerine moral ve mental anlamlarda da olumlu bir seyir kazandırabilecekler. İndirimden yararlanmak isteyen yolcular ise, uluslararası hastanın pasaport örneği, uluslararası hastaya ait elektronik bilet, sağlık kuruluşuna giriş kaydı örneği ve tedavi faturası örneğini Türk Hava Yolları'nın yurtdışı ofislerine götürmeleri halinde ulaşım masraflarının yüzde 50'si kendilerine iade edilebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler