15 dev köprü ve yolların peşinde

 Aralarında Koç, Ülker, Zorlu, Doğuş, Nurol, Alarko ve Fransız Vinci'nin yer aldığı 15 şirket otoyol ihalelerine başvurdu  Fatih, Boğaziçi köprüleri ve Ankara-İstanbul otoyolunu da kapsayan köprü ve otoyol özelleştirmeleri için şirketler yarışa girdi. Dün

15 dev köprü ve yolların peşinde

 Aralarında Koç, Ülker, Zorlu, Doğuş, Nurol, Alarko ve Fransız Vinci'nin yer aldığı 15 şirket otoyol ihalelerine başvurdu 

 

Fatih, Boğaziçi köprüleri ve Ankara-İstanbul otoyolunu da kapsayan köprü ve otoyol özelleştirmeleri için şirketler yarışa girdi. Dün akşam dolan ön yeterlilik son başvuru tarihi için 15 dev şirket 5 konsorsiyum ile teklif verdi. Özelleştirme İdaresi'nin önümüzdeki günlerde ön yeterlilik kriterlerinden geçen şirketleri açıklamasının ardından 31 Ekim'e kadar şirketlerden son teklifleri istenecek. Şirketlerden ihaleye katılmaları için 50 milyon dolar teminat alınacak.

 

KOÇ-ÜLKER ORTAK

 

Ön yeterlilik için Ülker grubuna ait Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, Koç Holding ve UEM Group Berhad ile konsorsiyum kurarken, Nurol, MV, Alsim Alarko, Kalyon İnşaat ve Fernas şirketleri ortak girişim grubu olarak başvuru yaptı. Zorlu Holding A.Ş. OHL Concesiones S.A. şirketi ile teklif verirken Fransız Vinci Concessions Holding ve Ferit Şahenk'e ait Doğuş Grubu ile Hamdi Akın'ın Akfen'i Autostrade Per I;Italia S.P.A, Makyol Ortak Girişim Grubu yeterlilik için başvuru yaptı.

 

TEK PAKETTE SATIŞ

 

İhaleye tek paket halinde çıkılıyor. Kazanan şirket Türkiye'nin en işlek otoyolları ile İstanbul'un incisi Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Çevre Otoyollarını 25 yıl işletme hakkı kazanacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem