14 yaşındaki erkek çocuğa cinsel istismar

Edinilen bilgiye göre, Zonguldak'ta yaşayan 15 yaşındaki Z.B., Ereğli ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki G.K. adlı genç kızı tesadüfen cep telefonuyla aradı. Telefon görüşmesi sonrası aralarında ilişki başlayan ikili sık sık cep telefonuyla görüşmeye devam et

14 yaşındaki erkek çocuğa cinsel istismar

Edinilen bilgiye göre, Zonguldak'ta yaşayan 15 yaşındaki Z.B., Ereğli ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki G.K. adlı genç kızı tesadüfen cep telefonuyla aradı.

Telefon görüşmesi sonrası aralarında ilişki başlayan ikili sık sık cep telefonuyla görüşmeye devam etti. Daha sonra bir araya gelen çocuklar Zonguldak'ta bir süre vakit geçirdikten sonra Çatalağzı beldesinde boş bir evde cinsel ilişkiye girdi.

Olaydan 3 ay sonra tekrar buluşan çift, Zonguldak merkezde bulunan metruk bir binada 10 gün boyunca birlikte kalarak cinsel ilişkiye girdi. Olayı öğrenen Z.B.'nin babası Edisun B.'nin Cumhuriyet Savcılığı'na başvurması üzerine savcılık tarafından G.K. isimli genç kız hakkında 'çocuğun basit cinsel istismarı' suçlamasıyla 3 yıldan 8 yıla kadar ve 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlamasıyla 8 yıldan 15 yıla kadar olmak üzere toplam 23 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Zonguldak Adliyesi 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 14 yaşındaki Z.B. adlı erkek çocukla cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen 17 yaşındaki G.K. isimli genç kız 16 yıl hapis cezasına çaptırıldı. Mahkeme cezayı, genç kızın 18 yaşından küçük olması ve verilen cezanın çocuğun geleceği üzerinde yol açabileceği etkileri göz önüne alarak 7 yıl 4 ay 26 gün hapis cezasına indirdi. Ancak G.K. isimli genç kızın cezası akıl sağlığının yerinde olmadığı yönündeki Adli Tıp raporu sebebiyle 7 yıl 4 ay 26 gün akıl hastalarına özgü güvenlik tedbiri uygulanmasına karar verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem