14 bin darbezedeye vatandaşlık müjdesi

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'dan, 12 Eylül darbesiyle vatandaşlıktan çıkarılanlarla ilgili müjdeli bir açıklama geldi. Bozdağ, darbeciler tarafından vatandaşlıktan çıkarılan 14 bin kişiye müracaat etmeleri halinde yeniden vatandaşlık verileceğini söyledi Yu

14 bin darbezedeye vatandaşlık müjdesi
Başbakan Yardımcısı Bozdağ'dan, 12 Eylül darbesiyle vatandaşlıktan çıkarılanlarla ilgili müjdeli bir açıklama geldi. Bozdağ, darbeciler tarafından vatandaşlıktan çıkarılan 14 bin kişiye müracaat etmeleri halinde yeniden vatandaşlık verileceğini söyledi
 
Yurtdışı Türklerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, hafta sonu Almanya’nın Köln kentinde gurbetçilerle bir araya geldi.
 
Bozdağ, gurbetçilerle buluşmasında vatandaşların sorunlarını dinlerken, önemli açıklamalar yaptı. Bozdağ’ın gurbetçilerle buluşmasında, bir vatandaş, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından vatandaşlıktan çıkarılan binlerce insan olduğuna dikkat çekti.
 
KAPIMIZ AÇIK
 
Gurbetçiler, 12 Eylül darbesinin ardından vatandaşlıktan çıkarılanların yeniden Türk vatandaşlığına ve Türkiye’ye dönmek istediklerini belirterek, Bozdağ’dan yardım istedi. Bozdağ ise vatandaşların bu talebine, hükümet olarak olumlu yaklaştıklarını belirtti. Bozdağ, “12 Eylül 1980 askeri darbesinde birçok vatandaşımız mağdur oldu.
 
Binlerce insanımız vatandaşlıktan çıkarıldı. Birçoğu haksız yere vatandaşlıktan çıkarıldı. Bunlar bizim insanlarımız. Bu insanlarımıza kapımız açık. Müracaat etmeleri halinde bunları vatandaşlığa almaya hazırız. Dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarımıza, akrabalarımıza ve insanlarımıza sahip çıkmak bizim hükümet olarak görevimizdir” dedi.
 
NÂZIM HİKMET’İ ÖRNEK VERDİ
 
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, 12 Eylül darbesinden sonra vatandaşlıktan çıkarların müracaat etmeleri halinde ve yapılacak incelemenin ardından vatandaşlığa alınabileceğini vurguladı. Bozdağ, vatandaşlıktan çıkarılan ünlü ozan Nâzım Hikmet’in yeniden vatandaşlığa alınmasının tartışma konusu olduğuna dikkat çekerek, “Ancak 2009 yılında attığımız bir adımla Nâzım Hikmet, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına yeniden alındı. Bu adımları biz attık” diye konuştu.
 
20 bini buluyor
 
12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından, darbe yönetimi tarafından 14 bin kişi Türk vatandaşlığından çıkartıldı. Yurtdışına kaçtığı için vatandaşlıktan çıkartılanlarla birlikte bu sayının 20 bin civarında olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler