13 yaşındaki PKK'lıdan şaşırtan itiraf

PKK'dan kaçarak Şırnak'ta güvenlik güçlerine teslim edilen 13 yaşındaki Serhildan kod adlı M.B. güvenlik güçlerine verdiği ifadesinde ilginç detaylar ortaya çıktı.Çözüm sürecinin konuşulduğu şu günlerde PKK'daki çözülmeler de devam ediyor. Hükümetin dağda

13 yaşındaki PKK'lıdan şaşırtan itiraf

PKK'dan kaçarak Şırnak'ta güvenlik güçlerine teslim edilen 13 yaşındaki Serhildan kod adlı M.B. güvenlik güçlerine verdiği ifadesinde ilginç detaylar ortaya çıktı.

Çözüm sürecinin konuşulduğu şu günlerde PKK'daki çözülmeler de devam ediyor. Hükümetin dağda bulunduğu zaman diliminde suça karışmayanlara yönelik cezai işlem uygulanmayacağını açıklamasının ardından örgütten kaçan PKK'lılar teslim olmaya başladı.

'POLİS SİZİ ARIYOR' YALANI
Silopi ilçesinde ikamet eden 3 erkek 3 kız toplam 6 kardeş olduklarını belirten M.B., 6'ncı sınıfta okulu bırakarak inşaat işlerinde çalışmaya başladığını anlatarak, "Yaklaşık 2 yıl inşaat işlerinde çalıştım. Silopi ilçesinde meydana gelen yasadışı sokak eylemlerine katılıyordum. Yasadışı olaylarda yanımda bulunan arkadaşım olaydan sonra yanıma gelerek kaçmamız lazım polisler bizi arıyor dedi. Bende neden bizi arıyorlar dediğimde olayda kullanılan ses bombalarından ve yakaladıkları Molotoflar da parmak izlerimizin bulduklarını söyledi. Bende panikledim ve dağa çıkmaya karar verdim.

Bu esnada arkadaşım dağa katılmaya karar verdik. Aynı günün akşamı ben, 2 arkadaşımla Cizre'ye gittik. Daha sonra Nusaybin ilçesine gittik. Sınırdaki tel örgülerinden geçerek 1-2 saat yürüyerek Suriye'nin Derik iline vardık. Burada iki tane örgüt mensubu bizi karşıladı. Bu şahıslarla birlikte Derik de bir gün kaldıktan sonra Suriye'deki Sergani diye bildiğim bölgeye giderek orada bulunan Mamoste lakaplı bir şahsın evinde bir gün daha kaldık. Daha sonra buradan ayrılarak örgüt mensupları ile birlikte bir araca binerek PYD'ye ait olan bir karakola gittik ve buradan da botlarla akşam saatlerinde suyun karşısında bulunan Kuzey Irak'a geçtik" diye konuştu.

BİZİMLE BİRLİKTE 22 KİŞİ KATILDI

Kuzey Irak'a geçtiklerinde 4 örgüt mensubu kendileri gibi 22 yeni katılanları karşıladığını anlatan M.B., "Ardından araçlarla birlikte Çiyasipi diye tabir edilen (Beyaz Dağ) isimli bölgeye gittik. Burada bir gün kaldıktan sonra 2 örgüt mensubu geldi ve bizi 5-6 saat yürüme mesafesin de bulunan Gare bölgesine götürdüler. Burada 2 gün kaldıktan sonra 2 örgüt mensubu ve 25 yeni katılım olarak örgütün Metina alanına gittik" dedi.

"İRAN'A SIĞINDIM"

Örgütün Haftanin sorumlusu olan Rızgar Ersi kod adlı örgüt mensubunun koruması olarak görev aldığını dile getiren M.B., "örgütün Kandil alanına gittim. Burada bir hafta kaldıktan sonra bir fırsatını bularak silahımı bırakarak kaçtım ve 15 saat yürüdükten sonra İran da bulunan Klades diye bildiğim bir yere geldim ve burada İran güvenlik güçlerine teslim oldum. Onlarda beni Süleymaniye getirdiler burada KDP güçlerine teslim ettiler. Onlarda beni Habur sınır kapısından Türkiye'ye verdiler" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler