13 PKK'lı yakalandı

 Yakalanan 13 zanlılarla 2 el yapımı bomba ile 5 tane atılmaya hazır hele getirilmiş molotof kokteyli ele geçirildi.Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlüklerince, bölücü terör örgütünün öz savunm

13 PKK'lı yakalandı

 

Yakalanan 13 zanlılarla 2 el yapımı bomba ile 5 tane atılmaya hazır hele getirilmiş molotof kokteyli ele geçirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlüklerince, bölücü terör örgütünün öz savunma birlikleri yapılanması içerisinde faaliyette bulundukları ve şehir merkezlerinde bölücü terör örgütü adına faaliyet yürütenlere yönelik operasyon yapıldığı belirtildi. Bu kişilerin, halkı örgütleyerek devamında silahlı, bombalı şiddet eylemlerine yönlendirdikleri, genç yaştaki vatandaşları da kandırarak örgütün kırsal alanda bulunan kamplarına gönderdikleri kaydedildi.

Açıklamada, "Diyarbakır'da kamu kurum ve kuruluşlarına, vatandaşlara ait iş yerlerine ve güvenlik kuvvetlerine, araçlarına ve hizmet binalarına yönelik molotof kokteylli, havai fişekli ve el yapısı parça ve basınç etkili bombalı saldırı eylemleri gerçekleştirme hazırlığında bulundukları tespit edilen şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar neticesinde toplam 13 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi.

Açıklamada, yakalanan şahısların üzerinde ve ikametlerinde yapılan aramada ise 2 adet atılmaya hazır vaziyette el yapısı parça ve basınç etkili bomba, 5 adet atılmaya hazır vaziyette molotof kokteyli, 1 adet 16'lı dolu havai fişek rampası, molotof kokteyli yapımında kullanılan bez parçaları, sıvı maddeler, cam şişeler, 7 çift beyaz renkli steril eldiven, 100 adet ameliyathane maskesi, cep telefonları, sim kartlar, hafıza kartları, CD, DVD ve flash bellekler ele geçirildiği kaydedildi.

Yakalanan şahıslarla birlikte, Diyarbakır'da geçen yıl ve bu yıl meydana gelen 6 ayrı el yapımı bombalı saldırı ve molotoflu saldırıları olaylarının aydınlatıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem