12 ay askerlik ne zaman yürürlüğe girecek?

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas İl Başkanlığınca İnönü Konağında düzenlenen bayramlaşma programının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Uzun dönem askerlik süresinin 12 aya indirilmesine ilişkin düzenlemeyle ilgili soru üz

12 ay askerlik ne zaman yürürlüğe girecek?

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas İl Başkanlığınca İnönü Konağında düzenlenen bayramlaşma programının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Uzun dönem askerlik süresinin 12 aya indirilmesine ilişkin düzenlemeyle ilgili soru üzerine Yılmaz, "Önümüzdeki pazartesi günü Bakanlar Kurulu var. Bakanlar Kurulunda, Genelkurmay Başkanlığımızın yapmış olduğu bir çalışma gelecek. Dolayısıyla bu çalışmaya göre, Bakanlar Kurulunda tarihi belirlenecek. Diyelim ki önümüzdeki yılın mart ayını geçmeyen bir tarihten hangisi olursa Bakanlar Kurulunda belirlenecek. Az bir süre kaldı. Karar çıkınca da 70 bine yakın insanımız tezkere alacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

"Kısa dönemi kapsayan bir çalışma yok"

Yılmaz, kısa dönem askerlikle ilgili bir düzenleme olup olmadığı yönündeki soruyu, "Kısa dönemi kapsayan bir çalışma yok. Kısa dönem, biliyorsunuz 6 ay. Göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor" şeklinde yanıtladı.

Üniversite mezunlarından askerliğini 12 ay yedek subay olarak yapanlara 2 bin Türk lirasının üzerinde maaş verildiğini ifade eden Yılmaz, "Hatta birçok kardeşimiz bana uzun dönem yapmak istediğini söylüyor. Kısaltmayı isteyen de yok, onu da belirtmek isterim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler