112 tesis hizmete girdi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 12.12.2012 tarihine özel olarak "12.12.12'de 112 Dev Eser Milletimizin Hizmetinde" adıyla Voleybol Federasyonu Spor Salonu'nda gerçekleştirdiği programa katıldı. Tören öncesinde ise vatandaşl

112 tesis hizmete girdi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 12.12.2012 tarihine özel olarak "12.12.12'de 112 Dev Eser Milletimizin Hizmetinde" adıyla Voleybol Federasyonu Spor Salonu'nda gerçekleştirdiği programa katıldı. 

Tören öncesinde ise vatandaşlar spor salonuna girebilmek için yoğun kuyruklar oluşturdu. Törenin gerçekleştirildiği salonun içi ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın son 10 yılda hayata geçirdiği projeleri anlatan pankartların yanı sıra açılışı yapılan 112 eserden bazılarını anlatan afişler yer aldı. 
 
Törende açılışı yapılan tesisler şöyle:  26 baraj, 2 gölet, 30 sulama tesisi, 26 özel sektör hes projesi, 9 içme suyu tesisi, 4 taşkın koruma tesisi, Uluslararası Antalya Yangın Eğitim Merkezi, Şehir Ormanları, Bal Ormanları, orman içi dinlenme yerleri, yangın havuzları ve göletleri, orman yolları, 2 adet meteorolojik radar otomatik meteorolojik gözlem istasyonları (OMGİ), Deniz OMGİ'ler, milli park projeleri, milli ağaçlandıram seferberliği, anadolu su havzaları rehabilitasyon projesi, Okullar ayat Olsun Projesi ve yol kenarı ağaçlandırmaları.”
 
MİLLİ PARKLARIN SAYISI 40'A ÇIKTI
 
Hayata geçirilen 112 dev eser ile birlikte aynı zamanda milli parkların sayısı 40'a, tabiat parkların sayısı 182'ye çıkarıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise daha önce 10.10.10 tarihinde saat 10.10’da 110 tesisin, 11.11.11 tarihinde saat 11.11'de ise 111 tesisi hizmete sokmuştu. 
 
SAAT 12.12'DE BAŞLAYAMADI
Büyük bir organizasyonla 112 dev eserin açılışı gerçekleştirilirken Başbakan Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'ndeki Türkiye-Afganistan-Pakistan üçlü zirvesinde olmasından dolayı program planlandığı gibi saat 12.12'de başlamadı.
 
Başbakan Erdoğan yaklaşık olarak 17 dakika gecikmeli olarak salona gelirken, törene eski enerji bakanlarından ve Fazilet Partisi'nin de genel başkanlığını yapmış olan Recai Kutan da davet edildi. 
 
Açılışa ayrıca, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem