110 öğrenci ve öğretmen yemekten zehirlendi

 Öğrenciler Bingöl’deki hastanelere kaldırılırken, yemek dağıtımını yapan firma hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.Edinilen bilgiye göre, Bingöl merkeze bağlı, taşımalı eğitimden yararlanan 7 ilköğretim okulundaki öğrencilerden 110’u ve bu okullar

110 öğrenci ve öğretmen yemekten zehirlendi

 Öğrenciler Bingöl’deki hastanelere kaldırılırken, yemek dağıtımını yapan firma hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.Edinilen bilgiye göre, Bingöl merkeze bağlı, taşımalı eğitimden yararlanan 7 ilköğretim okulundaki öğrencilerden 110’u ve bu okullarda görev yapan öğretmenlerden 5’i, bugün öğlen vakti okulda yedikleri yemekten dolayı zehirlendiler. Köylerine dönen öğrencilerin bulantı, kusma ve ishal şikayetleri üzerine Sancak Beldesi ve Kırkağıl, Sarıçiçek, Gözeler, Sudüğünü köyleri ile Elmaçayır ve Bali mezralarına ambulanslar sevk edildi.İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Demir, yemekten yiyen 200 öğrencinin bulunduğunu, bunlardan 110’unun zehirlenme belirtisiyle hastanelere kaldırıldığını söyledi. Demir, “Hastaların çoğunluğu Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi tarafından takip edilmekte olup, 6 hasta Özel Bingöl Hastanesi, 5 öğretmen de Bingöl Devlet Hastanesine müracaat etmiştir. Hastaların tamamının genel durumları iyi olup, müşahede altında tutulmaktadır. Yapılan muayene ve tahlil sonuçlarına göre kritik olan hastamız bulunmamaktadır. Hastanemizde sağlık ekipmanı takviyelerinde de bulunduk” ifadelerini kullandı.

YİYECEKLERDEN NUMÜNE ALINDI

Öte yandan, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, “Taşımalı eğitim kapsamında öğrencilerimize öğlen yemekleri veriliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaptığımız ihaleyi alan firma, bahse konu 7 yerleşim birimindeki okula yemek vermektedir. Bu firmanın yemek verdiği 8 okulumuzdaki öğrenci Bin 500’ün üzerinde olup, bugün verilen yemeklerin numuneleri okullardan alınarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir. Yine Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince firmanın yemekhanesinde hijyen kontrolleri yapılmıştır. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizler de gerekli soruşturmayı başlattık. Çok şükür şuanda öğrenci ve öğretmenlerimizin sağlık durumu iyi. Gerekli incelemelerimiz sürüyor. Hak hukuk neyse, gereğini yapacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler