11 bin kişiye şok: 2 kötü haber

ABD'nin önde gelen teknoloji ve havacılık şirketlerinden Lockheed Martin, ABD hükümetinin harcamalarındaki düşüşe bağlı olarak bazı tesislerini kapatacağını ve 4 bin kişiyi işten çıkaracağını bildirdi. Lockheed Martin, 2015 yılı ortasına kadar Ohio, Arizo

11 bin kişiye şok: 2 kötü haber
ABD'nin önde gelen teknoloji ve havacılık şirketlerinden Lockheed Martin, ABD hükümetinin harcamalarındaki düşüşe bağlı olarak bazı tesislerini kapatacağını ve 4 bin kişiyi işten çıkaracağını bildirdi.
 
Lockheed Martin, 2015 yılı ortasına kadar Ohio, Arizona, Teksas ve Pensilvanya'dak buluna 4 tesisteki operasyonlarını sona erdirecek.
 
İŞTE ALMANYA'DAN GELEN HABER
Bundan kısa süre önce 10 bin çalışanı işten çıkarma tehdidinde bulunan Alman enerji devi RWE'nin kaç çalışanına çıkış vereceği resmen belli oldu.
 
Daha önce işten çıkaracağı çalışanlarının sayısını 20 bine kadar çıkaracağı iddia edilen şirketten yapılan son açıklamada rakamın toplamda 6 bin 500'ü bulacağı belirtildi. Bunların 4 bin 750'sinin Almanya'daki çalışanlar olacağı da kaydedildi. Şirketin yaptığı açıklamada 2013 yılının ilk dokuz ayı içerisinde 39,9 milyar Euro'luk satış karıyla sonuçların bir önceki yıla göre aşağı yukarı sabit kaldığı belirtilirken, bunda özellikle uzun süren kış döneminin faydasının olduğuna vurgu yapıldı. Bunun dışında Rus Gazprom şirketinin RWE'ye yaz aylarında geri ödediği 1 milyar Euro'ya yakın paranın da büyük payının olduğu dillendirildi.
 
Ancak şirket 2014 yılında sonuçların büyük oranda geriye düşeceğini tahmin ediyor. Elektriğin, kullanıcı için hala pahalı olsa da, borsa da ucuzlaması enerji devlerini vuruyor. Bu nedenle enerji devleri 2014 yılı için büyük ölçüde tasarruf yapacaklarını duyurdular. Bu bağlamda 2016 yılına kadar 6 bin 750 çalışan işten çıkarılacak. Bunların büyük bir kısmının Alman çalışanların olacak olması Kuzey Ren Vestfalya (KRV) siyasilerinin de tepkisine yol açtı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler