107 göçmen son anda kurtarıldı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahilinden yasa dışı yollardan yurt dışına gitmek için yola çıkan 107 kaçağın bulunduğu 2 bot, su almaya başladı. Yardım isteyen kaçakların imdadına Sahil Güvenlik ekipleri yetişti.Bölgede etkili olan rüzgarlı havaya rağmen öl

107 göçmen son anda kurtarıldı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahilinden yasa dışı yollardan yurt dışına gitmek için yola çıkan 107 kaçağın bulunduğu 2 bot, su almaya başladı. Yardım isteyen kaçakların imdadına Sahil Güvenlik ekipleri yetişti.

Bölgede etkili olan rüzgarlı havaya rağmen ölümü göze alarak Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahillerinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için lastik bot ile bu sabah denize açılan Suriyeli kaçak göçmenleri yine Türk Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı. İçinde Suriyeli 51 kaçak göçmenin bulunduğu bot Behramkale açıklarında şiddetli dalga nedeniyle su almaya başladı. Tehlikenin farkına varan göçmenler hemen 157 Sahil Güvenliği arayarak yardım istediler. Küçükkuyu Rıhtımından hareket eden TCSG 28 Bot Komutanlığı ekipleri olay yerine gidip yardım bekleyen Suriyelileri bota alarak Küçükkuyu'ya getirdi. Göçmenlere burada battaniye ve giyecek yardımı yapıldı. Ayrı bir operasyonda ise TCSG 6 Bot Komutanlığı ekipleri yine Behramkale açıklarında botlarının içi deniz suyu ile dolan 56 Afgan kaçağı kurtarıp Küçükkuyu'ya getirdi.

Yapılan iki operasyonda toplam 107 sığınmacı kurtarılmış oldu.

107 göçmen son anda kurtarıldı

107 göçmen son anda kurtarıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem