100 kilo patlayıcı bulundu!

Bingöl'de güvenlik güçleri 4 ayrı tüp içine yerleştirilmiş ve kullanılmaya hazır 100 kilo patlayıcı ele geçirdi. Amonyumnitratla güçlendirilmiş patlayıcının fünyelerinin de takılı olduğu ve eylem hazırlığında olan teröristlere verileceği öğrenildi.Bingöl'

100 kilo patlayıcı bulundu!

Bingöl'de güvenlik güçleri 4 ayrı tüp içine yerleştirilmiş ve kullanılmaya hazır 100 kilo patlayıcı ele geçirdi. 

Amonyumnitratla güçlendirilmiş patlayıcının fünyelerinin de takılı olduğu ve eylem hazırlığında olan teröristlere verileceği öğrenildi.

Bingöl'de polis ve jandarma ekipleri ortak yaptıkları istihbaratta kentte patlayıcı madde getirildiğini belirledi. Araştırmayı genişleten güvenlik güçleri yaptıkları çalışmada patlayıcıların Bingöl-Elazığ karayolunun 3'üncü kilometresindeki Kurudere Köyü yakınlarında bin menfezin altına gizlendiğini tespit etti.

Bölgede geniş önlem alan polis yaptığı çalışmada 100 kilo patlayıcı buldu. Patlayıcıların 4 ayrı tüp içine yerleştirilip, fünyelerinin de takılarak kullanılmaya hazır hale getirildiği belirlendi. Amanyumnitratla güçlendirilen patlayıcının tahrip gücünün çok yüksek olduğu ve kullanılması halinde büyük bir facia yaşanabileceği belirtildi.

Patlayıcıyı etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, bölgede geniş kapsamlı arama çalışmalarını sürdürülüyor. Patlayıcıların eylem hazırlığında olan teröristlere verileceği kaydedildi.

Patlayıcıların bulunduğu bölgeye yakın bir yerde geçen 19 Ağustos günü Bingöl'den Elazığ giden askeri konvoyun geçiş yoluna döşenen patlayıcı uzaktan kumanda ile patlatılmıştı. Bu saldırıda şans eseri ölen ve yaralanan olmamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem