Genelkurmay Başkanlığı: "10 terörist etkisiz hale getirildi" - 05 Mart 2016

Genelkurmay Başkanlığı, Sur ve İdil'de devam eden operasyonlarda bölücü terör örgütü mensubu 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı: "10 terörist etkisiz hale getirildi" - 05 Mart 2016

Genelkurmay Başkanlığı, Sur ve İdil'de devam eden operasyonlarda bölücü terör örgütü mensubu 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda dokuz bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 257 olduğu bildirildi. 11 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının ise 313 olduğu kaydedildi.

Şırnak İdil'de devam eden operasyonda bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edilerek, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 66 olduğunu kaydedildi. 48 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 313 olduğu, dört adet AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 117 adet AK-47 piyade tüfeği fişeği, iki adet el bombası ve bir adet kamera ele geçirildiği bildirildi.

Erzurum'da bir evde yapılan aramada ise bir adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 94 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı, altı adet av tüfeği ele geçirildiği, iki şahsın yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi.

Tunceli'de bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği tespit edilen bir şahsın yakalandığı belirtilerek, Afyonkarahisar'da ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan aranan bir şahsın yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.

Gaziantep'te, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu bir şahsın yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi. Kilis'te de Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen beş şahsın yanlarında 10 çocukla birlikte yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem