10 polise MİT 'Şark'ı!

 KCK soruşturmasını yürüten Terörle Mücadele, Organize Şube ve İstihbarat Şubesi’nde görevli polis memurları, İstanbul Emniyeti ile MİT arasında yaşanan kriz sonrası şubat ayında bir pazar günü, 8 Şubat’ta Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürleri gör

10 polise MİT 'Şark'ı!

 

KCK soruşturmasını yürüten Terörle Mücadele, Organize Şube ve İstihbarat Şubesi’nde görevli polis memurları, İstanbul Emniyeti ile MİT arasında yaşanan kriz sonrası şubat ayında bir pazar günü, 8 Şubat’ta Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürleri görevden alınmış, 15 Şubat’ta ise PKK Büro Amirliği’nde görevli emniyet amiri ve komiser düzeyinde 10 polis başka noktalarda görevlendirilmişti. KCK soruşturmasından alınarak başka şubelere gönderilen 10 amir ve komisere şimdi de Şark tayini çıktı. “Tayin durdurma işlemi” uygulanmayan amir ve komiserlere görev yerlerine gitmeleri tebliğ edildi. 

 

İKİNCİ ŞARK YOLU ŞOKU

KCK operasyonlarını yürüten Terörle Mücadele, Organize Şube ve İstihbarat Şubesi’nde görevli polis memurları bir pazar sabahı uyandıklarında cep telefonlarından “2. Şark tayini” mesajını almışlardı. İlk kez bu yıl uygulanan bu sistemde, uzun süredir İstanbul’da görev yapan polislere ikinci Şark yolu açılmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ilk kez uygulamaya soktuğu 2. Şark görevi, polisler içerisinde büyük tepkiye neden olmuştu. Daha yüz binlerce polis hiç Şark’a gitmemişken ikinci Şark görevi sürgün olarak yorumlanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem