10 PKK’lı tutuklandı

Mardin merkez Artuklu ile Nusaybin ve Derik ilçelerinde gözaltına alınan terör örgütü PKK üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 10 kişi, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.Konuya ilişkin Mardin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Nu

10 PKK’lı tutuklandı

Mardin merkez Artuklu ile Nusaybin ve Derik ilçelerinde gözaltına alınan terör örgütü PKK üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 10 kişi, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Konuya ilişkin Mardin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Nusaybin ilçesi İpekyolu Caddesi üzerinde durumundan şüphelenilerek durdurulan bir araç içerisinde bulanan K.K. (30), F.A. (26), A.A. (29), A.Ç. (20) ve Y.Y (23) isimli şahısların terör örgütü PKK üyesi olduklarının anlaşılması üzerine gözaltına alındıkları ifade edildi. Açıklamada, şahısların, haklarında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanarak, Mardin Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edildikleri kaydedildi.

Nusaybin ilçesinde başlatılan operasyon esnasında ise bölgeye canlı kalkan olmak amacıyla giden R.E. (22) isimli şahsın Derik İlçe Emniyet Amirliği görevlilerince yalanarak, gözaltına alındığının kaydedildiği açıklamada, şahsın gerekli adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklanarak, Mardin Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edildiği belirtildi.

Açıklamada, merkez Artuklu ilçesi Yalımköy Mahallesi'nde de PKK'ya yönelik operasyonların düzenlendiği belirtilerek, operasyonlarda M.D. (25), E.E. (19), F.E. (23), V.A. (21) ile B.A. (17) isimli şahısların yakalanarak, gözaltına alındığı, bunlardan M.D., E.E., F.E. ve V.A.'nın, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler