10 Avukattan 9'u tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatı üzerine terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 10 avukattan 9'u tutuklandı.Tutuklananlar ara

10 Avukattan 9'u tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatı üzerine terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 10 avukattan 9'u tutuklandı.

Tutuklananlar arasında Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile derneğin İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay da var. Hakimlik, avukat Efkan Bolaç'ın ise serbest bırakılmasına karar verdi.

Bu arada savcılık katında bekleyen avukatlar ile yakınları sloganlarla ve alkışlarla verilen kararı protesto etti.

SABAH DA 12 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 29 şüpheliden 12'si sabah saatlerinde tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatı üzerine terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle İstanbul 2 No'lu Hakimliğe sevk edilen 29 kişiden Kamile Kayır, Leyla Aracı, Doğan Karataştan, Yeliz Kılıç, Veysel Şahin, Mahir Bektaş, Alişan Gül, Güven Usta, Elif Sultan Kalsen, Dursun Göktaş, Şafak Yayla ve Fatih Özgür tutuklanmış, yurt dışına çıkma yasağı getirilen 7 kişi ise 10 bin TL kefaletle serbest bırakılmıştı.

ÇAĞLAYAN'DA PROTESTO

Halk Cephesi üyesi yaklaşık 100 kişi bugün saat 10.00'da Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda toplandı. Ellerinde "Türküler susturulamaz", "Devrimci sanat engellenemez" yazılı pankart taşıyan grup, "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Devrimci sanat engellenemez" diye slogan attı.

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici gözaltıları ve hükümeti eleştirerek, "Bu yaşadığımız ilk değil, son da olmayacak. Bu ülkede muhalif olan tüm kesimlerin, özellikle AKP iktidarına karşı muhalif olan herkesin her an karşılaşabileceği bir şey. Çünkü AKP iktidarı alışkanlık haline getirdi. Kendine muhalif olan tüm kesimlere bir gizli örgüt kulpu takarak KCK dedi, DHKP-C dedi, Devrimci Karargah dedi. Demeye de devam edecek. Onlar ne derse desinler biz Çağdaş Hukukçular Derneği'nin ne olduğunu biliyoruz. Halkın Hukuk Bürso'unun ne yaptığını biliyoruz. Grup Yorum'un türküleriyle halaylarıyla direniş geleneğini yarattığını biliyoruz" dedi. Grup Yorum ve Çağdaş Hukukçular Derneği üyelerine sahip çıktıklarını söyleyen Ekici, DİSK çalışanı Berna Yılmaz'ın da gözaltına alınmasını eleştirdi.

"BU FİLMİ YILLARDIR İZLİYORUZ"

"Bu filmi yıllardır izliyoruz" diyerek sözlerine başlayan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, hükümeti eleştirdi. Tutuklamaların keyfi olduğunu savunan Özgen, "Biz ülkenin devrimcileri, yurtseverleri, sosyalistleri faşizme karşı direnmenin ne olduğunu, nasıl mücadele ettiğimizi de biliyoruz. Bu ülkenin emekçileri ve sosyalistleri olarak bize karşı yürütülen bu haksız hukusuz faşizan tutuma karşı mücadele etmeye devam edeceğiz, boyun eğmeyeceğiz, sinmeyeceğiz. Gözalına alınanların serbest bırakılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

GRUBUN ADLİYE ÖNÜNDEKİ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Öte yandan Halk Cephesi adına açıklama yapan Münevver Aşcı gözaltıları eleştirerek, avukatların ve Grup Yorum üyelerinin serbest bırakılmasını istedi. 100 kişilik grubun adliye önünde bekleyişi devam ederken, polisin de adliye önünde ve çevresinde geniş önlem aldığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem