1 terörist öldürüldü, çatışmalar sürüyor

Diyarbakır Valiliği, bugün 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan çatışmada 1 teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Öte yandan, ilçede güvenlik güçleri ile teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor

1 terörist öldürüldü, çatışmalar sürüyor

Diyarbakır Valiliği, bugün 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan çatışmada 1 teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Öte yandan, ilçede güvenlik güçleri ile teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Diyarbakır Valiliği'nce, bugün 05.00'da Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan ilçesinde, dün akşam saatlerinde yaşanan çatışmaya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Feridun Mahallesi'nde, vatandaşların günlük hayatını sürdürmesini ve kamusal hizmetlerden faydalanmasını engellemek amacıyla cadde ve sokaklara hendek kazan ve barikat kuran bölücü terör örgütü mensuplarına güvenlik güçlerince müdahale edildiği belirtildi. Bu sırada, teröristler tarafından güvenlik güçlerine el yapımı bomba ve silahlı saldırıda bulunulduğuna dikkat çekilen açıklamada, bunun üzerine çıkan çatışmada 1 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Açıklamada, "Olay yerinde yaralanan bölücü terör örgütü mensubu M.T., 112 unsurları tarafından il merkezinde bulunan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine intikal ettirilmiş, ancak şahıs yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmiştir. 1993 doğumlu M.T. isimli şahsın "cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından arandığı tespit edilmiştir. Güvenlik kuvvetlerimiz tarafından BTÖ mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar aralıksız bir şekilde devam etmektedir" denildi.

Öte yandan, ilçede sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyon sürüyor. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ilçe, silah ve bomba sesleri ile yankılanırken, operasyona havadan helikopterler de destek veriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem