1 milyar telefon hacker tehdidi altında

Stagefright adlı virüs nedeniyle 1 milyara yakın akıllı telefon yalnızca 1 adet mesajla hacklenmeye açık. Fortune Türkiye'nin haberine göre Google Android2.2 ve sonrası kullanıcılarını korkutacak virüs Android cihazların yüzde 95’ini yani 950 milyon adeti

1 milyar telefon hacker tehdidi altında

Stagefright adlı virüs nedeniyle 1 milyara yakın akıllı telefon yalnızca 1 adet mesajla hacklenmeye açık. Fortune Türkiye'nin haberine göre Google Android2.2 ve sonrası kullanıcılarını korkutacak virüs Android cihazların yüzde 95’ini yani 950 milyon adetinin sahip olduğu güvenlik açığından faydalanarak medya kütüphanesinden, işletim sistemine, kameraya ve mikrofona kadar erişebiliyor.

Hackerın, kullanıcının tüm özel belgelerinin ele geçirildiği virüsü  gönderebilmesi için tek ihtiyacı olan şey telefon numarası. Ele geçirdiği telefon numarasına gönderdiği sms ile tüm Android sistemi yani tüm bilgi ve belgeri elde edebiliyor.

Virüsün en kötü yanı, kullanıcının bu mesajın geldiğinin ve ardından silindiğinin farkında bile olmaması.
Güvenlik firması Zimperium zLabs başkanı Joshua Drake, virüsün kullanıcının haberi bile olmadan telefona girebileceğini doğruladı. Drake, “Kullanıcı farketmeden cihazına bu virüs bulaşabilir ve hacker delil bırakmadan kullanıcının yaptıklarını izlemeye devam eder” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem