Gümüşhaneli dağcılar Bayburt'ta!,

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Bayburt’ta bulunan ve bölgenin en büyük damlataşı mağaralarından Çimağıl Mağarası'na yürüyüş düzenledi.    Kulüp üyesi 18 sporcunun katıldığı yürüyüşte araçlarla Bayburt’un Aşağı Çimağıl

Gümüşhaneli dağcılar Bayburt'ta!,
Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Bayburt’ta bulunan ve bölgenin en büyük damlataşı mağaralarından Çimağıl Mağarası'na yürüyüş düzenledi. 
 
Kulüp üyesi 18 sporcunun katıldığı yürüyüşte araçlarla Bayburt’un Aşağı Çimağıl köyüne ulaşan sporcular buradan rehber yardımıyla yürüyüşe başladı. Yaklaşık 6 kilometre uzakta bulunan mağaraya kadar yürüyen sporcular, mağarada yaklaşık 1 saat boyunca keşif ve inceleme yaptı.
 
Mağarada bol bol fotoğraf çektikten sonra tekrar 6 kilometrelik parkuru yürüyerek Aşağı Çımağıl köyüne bağlı Taşındibi mahallesine ulaşan sporcular yürüyüşü burada sonlandırdı.
 
Organizasyon sorumlusu ve kulüp yöneticisi Selami Karaaslan, Doğu Karadeniz’in en büyük mağaralarından birisi olmasına rağmen çok fazla bilinmeyen mağaranın gizemli ve mistik bir atmosfere sahip olduğunu söyledi. 
 
Karaaslan, içerisinde sarkıtlar, dikitler, traverten basamaklar, org desenli duvarlar, mağara çiçekleri, mağara incileri ve fil kulakları bulunan ve tavan yüksekliği yer yer 30 metreyi bulan devasa mağaranın bakımsız olduğunu, aydınlatma için yapılan lambaların montajının kötü ve yetersiz olduğunu, yürüyüş parkurlarının bazılarının yeni değiştirildiğini fakat genelinin kırılmış ve çürük olduğunu kaydetti.
 
Kendisinin de Bayburtlu olduğunu ve gördüğü manzara karşısında utandığını dile getiren Karaaslan, Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bulunan Karaca Mağarasıyla birlikte programlanarak turistlerin her iki mağarayı birden ziyaret edebileceği tur programları yapılabileceğini belirterek yetkililerden Bayburt’un elindeki böylesine güzel bir hazineyi biran önce değerlendirmelerini ve mağaranın sürdürülebilir bir şekilde turizme kazandırılması için çalışma yapılmasını istedi.
 
20151012aw546897_01.jpg
 
20151012aw546897_02.jpg
 
20151012aw546897_04.jpg
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber