Gümüşhane'de üniversite gençliğine terör uyarısı

Gümüşhane'de üniversite öğrencileri düzenlenen konferans ile teröre karşı uyarıldı. Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü, üniversite öğrencilerine yönelik olarak ‘Gençlik ve Güvenli Gelecek’ konulu konferans düzenlendi.    Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri B

Gümüşhane'de üniversite gençliğine terör uyarısı

Gümüşhane'de üniversite öğrencileri düzenlenen konferans ile teröre karşı uyarıldı.

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü, üniversite öğrencilerine yönelik olarak ‘Gençlik ve Güvenli Gelecek’ konulu konferans düzenlendi. 
 
Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliğince düzenlenen ve Gümüşhane Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla Ahmet Ziyauddin Erkek Öğrenci yurdunda gerçekleştirilen konferansa Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Celalettin Vatandaş, Yurtkur İl Müdürü Mücahit Atalay, Emniyet Müdür Yardımcısı Kazim Gül, Yurtkur’a bağlı Yurt Müdürleri ve öğrenciler katıldı.
 
Konferansta emniyet görevlilerince öğrencilere terör örgütlerinin faaliyetlerinin devamını sağlamak için en önemli kaynaklarının insan olduğu ve hedef kitlenin de gençler olduğu vurgulandı.
 
3-199.jpg
 
Sunum eşliğinde teröre dikkat çeken emniyet görevlileri, terörün neden gençliği hedef aldığını açıkladıktan sonra terörün sadece silahlı değil, psikolojik ve maddi kaynağı olduğunu da kaydetti.
 
“TERÖRÜN GAYELERİNDEN BİRİSİ DE GENÇLERİ AİLELERİNDEN KOPARMAKTIR”
 
Güvenlik güçleri olarak terörle etkin şekilde mücadele ettiklerini kaydeden görevliler, “Genç bulunduğu kabın şeklini alır. Terörün gayelerinden birisi de gençleri ailelerinden koparmaktır. Terör örgütlerinin en büyük düşmanlarından birisi de ailelerdir” ifadelerini kullandıktan sonra çocukları terör örgütünü ağına düşen ailelerle ilgili çeşitli haberleri de izlettirdi.
 
Terör örgütlerinin gençlerin düşünce dünyalarını değiştirip tek tip insan haline getirdiklerini dile getiren görevliler, örgütün genelde gariban ailelerin çocuklarını hedef aldıklarının altını özellikle çizdi.
 
2-409.jpg
 
“GENÇLİK SAĞLAM OLURSANIZ, GELECEĞİMİZ SAĞLAM OLUR”
 
“Sizler sağlam olursanız, geleceğimiz sağlam olur” mesajının verildiği konferansta, “Beni kimse kandıramaz, aldatamaz” diyen bir gencin kendisini kandırdığına vurgu yapılarak arkadaş çevresine dikkat çekildi.
 
Terör örgütlerinin eleman kazanma faaliyetlerini engellemek, yaptıkları propagandaları etkisiz hale getirmek, gençler üzerine kurulan tuzakları önleme konularına değinilen konferansta, terör örgütü ve zararlı oluşumlarının öğrenci gençliğinin fizyolojik ve psikolojik değişimlerinden nasıl faydalandıkları ve gençlerin bu durumlarda nasıl bir tutum takınmaları gerektiği anlatıldı.
 
Türkiye’deki etnik, dini ve kültürel farklılıkların bir çatışma ve şiddet aracı değil bir zenginlik olduğu, toplumu zor dönemlerde ayakta tutan gücün birlik ve dayanışma ruhu olduğu, bu birlik ve dayanışma ruhunun her kesimden düşünce ve inanca saygı ve hoşgörü gösterilerek ortaya çıkabileceği vurgulanan konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
 
Yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı konferansın sonunda öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunularak hediyeler takdim edildi.
 
“Gençlik ve güvenli gelecek” konferansının diğer yurt müdürlüklerinde de yapılacağı kaydedildi.
 
1-963.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam