Gümüşhane'de mezarlık arsa diye...

Gümüşhane Belediyesi’nin Vakıflar Bölge Müdürlüğüne devrettiği ancak üzerinde mezarlık olduğunu bildirmediği arsayla ilgili çevre düzenlenmesinin yapılmak istenmesi sorun teşkil edince devreye Gümüşhane Kent Konseyi girdi. Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir a

Gümüşhane'de mezarlık arsa diye...

Gümüşhane Belediyesi’nin Vakıflar Bölge Müdürlüğüne devrettiği ancak üzerinde mezarlık olduğunu bildirmediği arsayla ilgili çevre düzenlenmesinin yapılmak istenmesi sorun teşkil edince devreye Gümüşhane Kent Konseyi girdi. Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir arsa içindeki mezarlığın yeniden Gümüşhane Belediyesi’ne devredilerek ya da farklı bir arsayla takas yapılarak mezarlık vasfının korunmasını istedi. Merkeze bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan mezarlığın çevresinin düzenlenerek, korunması için tapu kayıtlarında mezarlık yerinin sahibi görünen Vakıflar Bölge Müdürlüğüne yazı yazan Kent Konseyi, “İlgili gayrimenkul bize ait ama mezarların bize ait değil” cevabını aldı.

Bunun üzerine araştırmada bulunan Kent Konseyi, mezarlık bölgesinin Gümüşhane Belediyesi’nce daha önceki yıllarda Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün şehir merkezinde bulunan gayrimenkulü ile takas edildiği, fakat bu takas sırasında burasının mezarlık olduğunun Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne bildirilmediğini öğrendi. Konsey bunun üzerine adı geçen gayrimenkulün Vakıflar Bölge Müdürlüğünden satın alınması ya da belediyeye ait bir başka yerle takas edilerek bu gayrimenkulün Gümüşhane Belediyesine yeniden kazandırılması yönünde karar alarak, görüş bildirdi. Oy birliğiyle konu Gümüşhane Belediyesi’ne gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel