Gümrükçüoğlu'ndan havuz açıklaması!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon yerel medyasında yer alan ve Trabzon için emsal gösterilen “Urfa’da havuzdaki İl Özel İdaresi çalışanları Karayolları’na geçiyor” haberleriyle ilgili açıklama yaptı.Başkan Gümrükçüo

Gümrükçüoğlu'ndan havuz açıklaması!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon yerel medyasında yer alan ve Trabzon için emsal gösterilen “Urfa’da havuzdaki İl Özel İdaresi çalışanları Karayolları’na geçiyor” haberleriyle ilgili açıklama yaptı.

Başkan Gümrükçüoğlu, yapılan çalışmalar sonucunda Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuz’un Trabzon’da havuzda yer alan personelin Trabzon ili içinde görevlendirilmesinin sağlanacağını kendisine ifade ettiğini kaydetti.

Trabzon’da kapanan İl Özel İdaresi, belde belediyelerinden gelen personelin durumunu Trabzon Milletvekilleri, Trabzon Valisi ve ilçe belediye başkanları ile yakından takip eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da yapılan uygulamanın Urfa’da yapılan uygulamadan farklı olmadığını, Urfa’da havuzda yer alan personelin Trabzon’daki gibi 15 ayrı kamu kurumunda görevlendirildiğini kaydetti.

Gümrükçüoğlu, 6360 sayılı Kanunu gereği Büyükşehir olan illerdeki tüm belediyeler, kapanan belediyeler ile İl Özel İdaresi’nden gelen çalışanların ardından norm ve ihtiyaç fazlası olan personelin başka kamu kuruluşlarında görevlendirilmek üzere ilgili ilçe belediyeleri ve il belediyesince Valiliklere bildirildiğini hatırlattı.

Gümrükçüoğlu, "Valiliklerde yasa gereği oluşturulan komisyon, çalışmalarını tamamlayarak ilgili personelin görev alanları itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarına görevlendirilmeleri için yaptığı çalışmayı Devlet Personel Başkanlığına iletti. Devlet Personel Başkanlığı da Valilik komisyon kararlarını değerlendirerek personelin ilgili illerde ilgili kamu kuruluşlarına devredilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor. Tüm bunlar ortadayken ‘Urfa’da havuzdaki Özel İdaresi çalışanları Bakan Faruk Çelik’in isteğiyle Karayolları’na gönderildi’ biçiminde haberler yer almaktadır.

Urfa ilimizde havuzda yer alan personel DSİ, Çevre ve Şehircilik, Milli Eğitim, Tarım, Sağlık Bakanlığı ve Karayolları gibi 15 ayrı kuruma gönderilmiştir. Trabzon için nasıl bir uygulama yapılmışsa Urfa içinde aynı uygulama yapılmıştır. Bir ayrım söz konusu değildir. Sayın Bakanımızın bir ile yönelik herhangi bir talep ve takibi olmadığı Devlet Personel Başkanlığı’nca da ifade edilmiştir. Urfa’da 700 civarındaki İl Özel İdaresi çalışanlarının ancak 100 kadarı görev alanları itibariyle Karayolları'na devredilmiştir. Bu durum Trabzon’da havuzda yer alan personel kardeşlerimizin görev alanları itibariyle görevlendirileceğini de ortaya koymaktadır” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, ayrıca Trabzon’da havuzda bulunan personelin Trabzon dışında bir yere atanmaması için baştan beri çalışmalarını sürdürdüğünü sonuç olarak da Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuz ile görüşerek mutabakat sağlandığını ifade ederek, “Bizim Ankara’da bu konuyu Sayın Milletvekillerimiz Faruk Nafiz Özak, Erdoğan Bayraktar, Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, Trabzon Valimiz Abdil Celil Öz’ün ilçe belediye başkanlarımızın yakın takibi neticesinde Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuz Trabzon’da İl Özel İdaresi’nden devredilen personelin Trabzon ili dahilinde kamu kurum kuruluşlarına verileceğini belirtmiştir. Bizim gayretlerimiz her zaman bu kardeşlerimizin yanında” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler