Gümrükçüoğlu, Trabzonspor'a cevap verdi

HaberMerkezi - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akyazı Spor Kompleksi’nin isminin Recep Tayyip Erdoğan olarak belirlenmesi ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı öneri kararı sonrası yapılan eleştirilere cevap verdi.

Gümrükçüoğlu, Trabzonspor'a cevap verdi
HaberMerkezi - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akyazı Spor Kompleksi’nin isminin Recep Tayyip Erdoğan olarak belirlenmesi ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı öneri kararı sonrası yapılan eleştirilere cevap verdi. 
Alınan kararın tavsiye öneri kararı olduğuna dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Konuyu çarpıtanlara itibar etmemek lazım” diyerek sözlerine başlayarak şu şekilde devam etti: 
Alanlarda hepimizin bildiği sadece Trabzon Belediyesinin aldığımız karar metinde de görüldüğü gibi öneri, tavsiye kararıdır. Bu konunun münasebetiyle ne yapacağız öneri kararını Stadyumun ismi dışarıda tutulmak kaydıyla, alanında aynı zamanda Ortahisar Belediyesinin oluşundan dolayı bilgisine ileteceğiz. İlgisi münasebetiyle Trabzonspor’a ileteceğiz. Yine mevzuata göre ilgisi münasebetiyle Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne ileteceğiz. Bu iletimde stadyumun isim hakkı var mı yok..
 
Stadyum dışında olmak üzere tamamen Trabzonspor’un değerlendirmesi ile Trabzonspor rahmetli kurtuluş savaşına katılmış olan Hüseyin Avni Aker’in ismini yaşatmayı tercih ettiği istediği takdirde sponsor olacak firmaya onun ismiyle beraber orda ki hatırayı taşıyabilir. Bu Trabzonspor’un kendi inceleyeceği vereceği karar.
 
 Stadyum dışında olmak üzere orada Gençlik Spor Bakanlığının, Gençlik Spor Genel Müdürlüğünün il müdürlüğü, eğitim, sosyal tesisleri kamp eğitim tesisleri var. Öneri kararı tavsiye ilgisinden dolayı kararından dolayı mevzuata göre isim verecek olan kuruluşlar kimlerse onlara sunulacak. Bütün bu prosedür normaldir. Onların değerlendirmesinden sonra mütalaalarına göre Cumhurbaşkanlığı makamına sunulacak.
 
Belki  Cumhurbaşkanlığı başka isim takdir etsinler de diyebilir. Veya öyle münasip görüldüyse kabul edebilir. Bir işin birinci adımında Trabzon Büyükşehir Belediye meclisi bir öneri tavsiye kararı almıştır” dedi. 
 
TRABZONSPOR’A CEVAP VERDİ
Trabzonspor’un açıklamasına da cevap veren Gümrükçüoğlu, “Trabzonspor’un açıklamasını takip ettim. Ben bunun aksini iddia etmiyorum. Trabzonspor’un beyanında ifade edilen ne.?. “Bunu biz incelemekteyiz. Trabzonspor’un en iyi hak edimini gerçekleştirmeye çalışacağız”
 
 Zaten bizim aldığımız öneri kararı. Öneri karanını ileteceğimiz kuruluşlardan birisi de Trabzonspor” diye konuştu. 
 
Trabzonspor ile görüşüp görüşmediği ile ilgili olarak ise Gümrükçüoğlu, “Hayır.. Ben Trabzonspor yönetim kuruluna yazılı olarak iletmiş değilim. Önce biz tavsiye kararı alacağız ki Trabzonspor yönetimine ileteyim. Herkes sözlü olarak bir biriyle istişare ediyor. Söz gider yazı kalır usulü kıymeti harbiyesi olmaz. Biz tavsiye kararı aldık, kararı iletiriz. 
 
Tavsiye kararının şu denilen aşamalardan geçmesi en az 5-6 ay alır. Burada bir öneri kararının böylesine çarpıtılması itibar edilmemesi gereken husustur” diye konuştu.
 
FENERBAHÇE MAÇI ÖNCESİNE GELMESİ
 
Konunun Fenerbahçe maçı öncesi gelmesi ile ilgili yapılan eleştirilere de Gümrükçüoğlu, “Fenerbahçe maçı ikinci dönemde olacak. Birinci dönem de olacak. Galatasaray maçı, Beşiktaş maçı da olacak. Biz kendimize güveniyorum. Kendi takımımıza şehrimize güveniyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel