Gümrükçüoğlu: Ahilik kültürünü şiar edinelim

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ahilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.Mesajında 13. yüzyılda Anadolu’da hayat bulan Ahiliğin, bu topraklarda yüzyıllar boyunca kardeşlik, hoşgörü, birlik ve beraberliğin temeli olduğ

Gümrükçüoğlu: Ahilik kültürünü şiar edinelim

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ahilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında 13. yüzyılda Anadolu’da hayat bulan Ahiliğin, bu topraklarda yüzyıllar boyunca kardeşlik, hoşgörü, birlik ve beraberliğin temeli olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli’nin aşıladığı yüksek ticaret ahlakı ve ilkeleri, günümüzün esnaf ve sanatkârları için de ilham kaynağı olmaya devam etmektedir” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu mesajında şunları kaydetti: “Ahilik Teşkilatı Anadolu topraklarını karış karış imar ederek, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik etmiş, birlik ve beraberliğimizin harcı olmuştur. Toplumsal dokumuzun temelini oluşturan Ahilik Kültürü’nün muhafazası, canlı tutulması, birlik ve beraberliğimizin sürdürülmesi için büyük bir önem taşımaktadır.

Bu topraklarda gelecekte de barışın, sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün devamı için gençlerimizin Ahilik kültürünü kendilerine şiar edinmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu kültürün gelecek nesillere aktarılmasında gençlerimizin büyük rol oynayacağına inancım tamdır. Yaptıkları üretim, sağladıkları istihdamla ekonomik büyümeye katkı veren, sosyal istikrarı ayakta tutan ve refahın tabana yayılmasını sağlayan esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyor, bütün vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler