Gülen için 190 ülkeye servis edilecek

Taşhiye operasyonu kapsamında yürütülen soruşturmada ''Silahlı Terör Örgütü Lideri Olmak'' suçundan hakkında yakalama kararı çıkartılan Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi ile ilgili karar Başsavcılığın ''Kırmızı Bülten'' kararını Adalet Bakanlığı’na gön

Gülen için 190 ülkeye servis edilecek

Taşhiye operasyonu kapsamında yürütülen soruşturmada ''Silahlı Terör Örgütü Lideri Olmak'' suçundan hakkında yakalama kararı çıkartılan Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi ile ilgili karar Başsavcılığın ''Kırmızı Bülten'' kararını Adalet Bakanlığı’na göndermesi ile resmen başlamış olacak.

Mavi Marmara’ya düzenlenen operasyonda, İsrailli yetkililer hakkında  yakalama kararı ve ''Kırmızı Bülten'' çalışmasını yürüten Avukat Uğur Yıldırım, Pensilvanya’da yaşayan Gülen’in iadesi için mahkemenin yakalama kararının önce adalet Bakanlığı’na bağlı, Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Müdürlüğü’ne gönderileceğini söyledi. 

INTERPOL ÜZERİNDEN 190 ÜLKEYE SERVİS

Uluslararası Dış İlişkiler Müdürlüğü’nün Türk mahkemelerinin aldığı yakalama kararını Fethullah Gülen’in iadesi için Fransa’nın Lion kentinde bulunan Uluslararası Polis Teşkilatı (İnterpol) merkezine gönderecek. İnterpol Türkiye’nin talebini hızlıca kendine bağlı 190 ülkedeki merkezine ileteceği gibi, kararı bir müddet beklettikten sonra da gönderme ihtimali bulunmakta. 

SON SÖZÜ AMERİKA SÖYLEYECEK

Türkiye’nin Gülen’i yakalama kararı İnterpol aracılığı ile Amerika’ya iletildikten sonra Amerika, Gülen’i kendi mahkemesinde yargılayarak, hakkında Türkiye’nin çıkarttığı yakalama talebi bulunduğunu hatırlatacak. Yargılama sonrası Gülen’in Türkiye’ye iade edilip edilmeyeceği netleşmiş olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler