GÜ'de 1915 olayları ile iligili basın açıklaması

Giresun Üniversitesi (GRÜ) Tarih Topluluğu üyeleri, 1915 olaylarına ilişkin iddialarla ilgili yapılan basın açıklamasının ardından kitap okudu.Atatürk Meydanı'nda toplanan grup, saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşı okudu. Öğrencilere bazı vatandaşlar da

GÜ'de 1915 olayları ile iligili basın açıklaması

Giresun Üniversitesi (GRÜ) Tarih Topluluğu üyeleri, 1915 olaylarına ilişkin iddialarla ilgili yapılan basın açıklamasının ardından kitap okudu.

Atatürk Meydanı'nda toplanan grup, saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşı okudu. Öğrencilere bazı vatandaşlar da destek verdi.

GRÜ Tarih Topluluğu Başkanı Yaşar Ağkuş, "Biz tarih bölümü öğrencileri ve Tarih Topluluğu üyeleri olarak 24 Nisan 1915'teki tutuklamaları çarpıtarak meseleyi sözde soykırıma kadar dayandıran zihniyeti kınıyoruz" dedi.

Ağkuş, "Asılsız Ermeni iddialarını sürekli gündemde tutanlara. Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin gelişmesine engel olarak aslında Ermeni halkına zarar verdiklerini hatırlatıyor, genç tarihçiler olarak bir kez daha konunun, alanında uzman tarihçilere bırakılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup üyeleri, 10 dakika kitap okudu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler