Grip belirtileri 15 günden fazla sürdüyse...

Mevsim değişiyor ve soğuklarla birlikte grip kapımızda. 15 günü geçen bir süredir burnunuz akıyor, ateş, baş ağrısı, yere eğilince yüzde basınç hissi ve genze akıntınız var; grip devam ediyor diye düşünüyorsunuz ama artık olay bir ileri safhaya geçip sinü

Grip belirtileri 15 günden fazla sürdüyse...

Mevsim değişiyor ve soğuklarla birlikte grip kapımızda. 15 günü geçen bir süredir burnunuz akıyor, ateş, baş ağrısı, yere eğilince yüzde basınç hissi ve genze akıntınız var; grip devam ediyor diye düşünüyorsunuz ama artık olay bir ileri safhaya geçip sinüzit olmuş olabilir misiniz? Evet, 15 günü geçen grip nerdeyse hiç görülmediği için ya alerjik rinit ya da büyük olasılıkla sinüzitsiniz demektir. KBB Uzmanı Op. Dr. Erkan Aktan sinüzitten kurtulmak için yapılması gereken adımları şöyle sıralıyor:

Üst solunum yollarının uzun süren enfeksiyonları; kafatasımızın içinde saklı halde bulunan 8 adet, "sinüs" denilen boşluklardan bir ya da birkaçının enfeksiyonuna yol açar. Buna sinüzit denir. Virüsler, bakteriler veya her ikisi beraber sinüzite neden olabilirler. Burundaki tıkanıklık sonucunda sinüsler düzgün olarak akmazlarsa içlerinde bakteri kalabilir ve bu, bakteriyel sinüzite neden olabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler