Google'dan dünyaya bedava internet

Google'ın Stratosfer'de gezinecek balonlarla dünyaya internet yayma projesini temsil eden Project Loon, test aşamalarını başarıyla geride bıraktı. Google, Avustralya'da süren çalışmaların ardından gelecek ay yerel telekomünikasyon firması Telstra ile test

Google'dan dünyaya bedava internet

Google'ın Stratosfer'de gezinecek balonlarla dünyaya internet yayma projesini temsil eden Project Loon, test aşamalarını başarıyla geride bıraktı. Google, Avustralya'da süren çalışmaların ardından gelecek ay yerel telekomünikasyon firması Telstra ile test amaçlı internet hizmetine başlanacağını duyurdu. Şirket, internet erişimi sağlaycak balonlardan günde 20 tanesinin hizmete sunulabileceğini belirtti.

BALONLAR 3 MİLYON KM YOL KAT ETTİ

Projenin gelişimi hakkında bilgi veren Google, bir yıl önce başlayan ilk denemelere oranla, balonların 10 kat daha uzun süre havada kalabildiğini belirtti. Gelinen noktada, her bir balon 100 ila 130 gün havada kalabiliyor. Birçok kıtada yapılan deneme uçuşlarında, balonlar toplam 3 milyon kilometre yol kat etti.

MANEVRA KABİLİYETİ GELİŞTİRİLDİ

Google, havada kalma süresi ve menzilin dışında, balonların manevra kabiliyetinin de geliştirildiğini belirtti. Google+ sayfasından açıklama yapan Project Loon mühendisleri, 'Binlerce rota hesabı yaparak hedeflerine giden yolları çok iyi çizebildiklerini' belirterek, '9 bin kilometrelik bir uçuşta bir balonun stratosferde yaşanan güçlü rüzgarlara rağmen hedef noktaya 1.5 kilometre kadar yaklaşabildiğini' ifade etti.

5 DAKİKADA UÇUŞA HAZIR

Google, balonları şişirme teknolojilerinin de son derece hızlı olduğunu belirterek, sadece beş dakikada havalanmaya hazır hale gelen balonlardan günde 20 tane uçurabileceklerini belirtti.

FACEBOOK'LA YARIŞIYORLAR

Google, balonların uçurulması için gerekli izni almak ve internet erişimi sağlamak için yerel firmalarla işbirliği yapacak. Gelinen en son noktada, Google'ın kendisi gibi bedava internet erişimi sunmayı planlayan rakibi Facebook'tan daha hızlı ilerlediği görülüyor. Facebook, insansız hava araçları ve uydulara yerleştirilecek lazer teknolojisiyle internet erişimi sağlamayı planlıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler