Giresun'dan İstanbula "Ölüme Gol" yürüyüş

Giresun Organ Bankası Derneği Başkanı Fırat Akyol, organ bağışına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla İstanbul'a yürüyecek.Akyol, "Ölüme Gol" adını verdiği yürüyüşü öncesi Atatürk Meydanı'nda yaptığı açıklamada, 2010 yılında da Giresun-Ankara

Giresun'dan İstanbula "Ölüme Gol" yürüyüş

Giresun Organ Bankası Derneği Başkanı Fırat Akyol, organ bağışına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla İstanbul'a yürüyecek.

Akyol, "Ölüme Gol" adını verdiği yürüyüşü öncesi Atatürk Meydanı'nda yaptığı açıklamada, 2010 yılında da Giresun-Ankara arasında yürüyüş gerçekleştirdiğini anımsattı.

Organ bağışı bekleyen yüz binlerce insana umut olmak için yola çıktığını vurgulayan Akyol, "Belki ben bir kişiyim ama organ bekleyen yüz binlerce insanın umudu bizler oluyoruz. Onlar için yollara düşüyorum. Bu yürüyüşün sonunda da organ bağışı bilincinin gelişimine katkı yaparak birçok bağışa vesile olacağına inanıyorum. İnşallah hedefime ulaşacağım" dedi.

Akyol, yürüyüşü sırasında uğrayacağı yerlerde organ bağışına dikkati çekmek için etkinlikler yapacağını belirterek, "Sadece yürüyüş gerçekleştirmeyeceğim. Birçok ile uğrayacağım, kaymakamlar, valiler ve belediye başkanları ile görüşeceğim. Seminerler düzenleyerek organ bağışının önemini anlatacağım" diye konuştu.

Vatandaşlara organ bağışı çağrısında bulunan Akyol, "Bu bir macera değil. Benim hedefim yaşamlara yaşam katabilmek. Onların bir umudu olmak istiyorum. O insanların yanında olunmalı. Hiç beklemeden organ bağışında bulunulmalı. O insanları lütfen kurtarın" ifadesini kullandı.

Akyol, Giresun-İstanbul arasındaki yürüyüşünü 40 günde tamamlamayı planladığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber