Giresun'daki cinayetin perde arkası

Giresun'un Görele ilçesinde 2009 yılında karne aldığı gün kaybolan ve yaklaşık bir hafta sonra fındık bahçesinde yanında av tüfeği olduğu halde cesedi bulunan 17 yaşındaki Nazile Tütüncü'yü annesi Yeter Tütüncü'nün başına odunla vurarak öldürdüğü ortaya ç

Giresun'daki cinayetin perde arkası
Giresun'un Görele ilçesinde 2009 yılında karne aldığı gün kaybolan ve yaklaşık bir hafta sonra fındık bahçesinde yanında av tüfeği olduğu halde cesedi bulunan 17 yaşındaki Nazile Tütüncü'yü annesi Yeter Tütüncü'nün başına odunla vurarak öldürdüğü ortaya çıktı. Olaydan 5 yıl sonra suçunu itiraf eden anne tutuklandı.
 
Olay, 2009 yılı Haziran ayında yaşandı. Görele Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Nazile Tütüncü, 12 Haziran günü karnesini aldıktan sonra ortadan kaybolmuştu. Kızından haber alamayan Veysel Tütüncü'nün başvurusu üzerine arama çalışması başlatıldı, ancak sonuç alınamadı. Yaklaşık 1 hafta sonra bölgeye giden ve ailenin evinin bulunduğu Kaba Mahallesi'nde köpeklerle arama yapan Samsun Sivil Savunma ekipleri, 18 Haziran günü Demircili mevkiindeki fındıklıkta Nazile Tütüncü'nün cesedini buldu. Karnesinde 5 zayıf olduğu öğrenilen Tütüncü'nün cesedinin yanında av tüfeği ve karnesi bulundu. Karnesindeki zayıf notlar nedeniyle intihar etmiş olabileceği ileri sürülen genç kızın cesedi, Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemenin ardından toprağa verildi. Otopsi raporunda intihar ettiğine dair iz bulunamayınca dosya kayıtlara 'şüpheli ölüm' olarak geçti.
 
DOSYA YENİDEN AÇILDI 
 
Olaydan sonra araştırmalarını sürdüren polis ekipleri, zaman zaman çelişkili ifadeler verdiği öğrenilen 46 yaşındaki anne Yeter Tütüncü'yü önceki gün yeniden gözaltına aldı. İfadesinde kızını öldürdüğünü itiraf eden Yeter Tütüncü'nün, olay günü 5 zayıf bulunan karnesi nedeniyle kızına tepki gösterdiği, kafasına odunla vurarak ölümüne neden olduğu belirlendi. Tütüncü'nün fındıklık araziye taşıdığı kızının cesedine, eline tutuşturduğu av tüfeğiyle ateş ederek intihar süsü vermeye çalıştığı da tespit edildi. Adliye'ye çıkarılan Yeter Tütüncü, kızını öldürmek suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yeter Tütüncü, kadın polislerin arasında Adliye'den çıkarılırken gözyaşlarını tutamadı.
 
EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI
 
Olayla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, 5 yıl önce yapılan soruşturmada olayın şüpheli ölüm olarak kayıtlara geçtiğini belirterek, şunları söyledi: "Olayla ilgili dedikoduların yayılması üzerine yeni bir çalışma başlattık. Görele Cumhuriyet Başsavcılığımızla yapılan çalışmalar sonucunda olayın şüphelisi olarak tespit edilen maktulenin annesi Görele Adliyesine çıkarıldı ve tutuklandı. Olayla ilgili görgü tanığı olarak maktulenin abisi ifadesinde itirafta bulunmuş, bu çerçevede diğer aile bireylerinin de cumhuriyet savcılığınca alınan ifadeleri doğrultusunda mahkeme sonuçlanmış ve anne tutuklanmıştır."
 
KARNESİNDE ZAYIF OLDUĞU İÇİN BAŞINA VURMUŞ
 
Öztürk, cinayetle ilgili bilgi verirken sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuk okulların tatil olduğu dönem karnesinde 5 zayıfla geliyor. Anne 'çok zayıf getirdin' diye kızıyor. İfade beyanlara göre bir odun parçasıyla çocuğun kafasına vuruyor ve ölüm gerçekleşiyor. 2009 yılında ceset bulunduktan sonra yapılan otopside de, ateşli silah ya da kesici aletle ilgili herhangi bulgu olmadığı belirlenmiş ve intihar ihtimali zaten elenmişti. Komşuların beyanları ve arkadaşlarımızın titiz çalışması bizi anne üzerine yoğunlaştırdı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler