Giresun'da yağmur ulaşıma kapattı

Giresun'daki etkili sağanak nedeniyle Doğankent ilçesinde bazı ev ve iş yerlerini su bastı, 4 ilçede ise toprak kayması nedeniyle köy yolları ulaşıma kapandı.Doğankent ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak nedeniyle ilçe merk

Giresun'da yağmur ulaşıma kapattı

Giresun'daki etkili sağanak nedeniyle Doğankent ilçesinde bazı ev ve iş yerlerini su bastı, 4 ilçede ise toprak kayması nedeniyle köy yolları ulaşıma kapandı.

Doğankent ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak nedeniyle ilçe merkezindeki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Su baskını yaşanan evlerde vatandaşlar itfaiye yardımıyla tahliye edildi.

Doğankent Belediye Başkan Vekili İlyas Patan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağış nedeni ile Küstük Deresi'nin taştığını, derenin önünde yer alan evlerin selden etkilendiğini söyledi.

İlçeye bağlı birçok köy yolunda ve arsalarda toprak kaymaları meydana geldiğini belirten Patan, şöyle konuştu:

"Taşkınların başka yerlere de zarar vermemesi için ekipler, su kanallarının yollarını değiştirdi ve taşkın olabilecek yerlere barikat yapıldı. Karayollarına bağlı stabilize ve asfalt yollarda da heyelan ve toprak kaymaları meydana geldi. Yolların işleyişi için temizleme çalışmaları yapıldı. Sel taşkınının Doğankent ilçesine zarar vermesini önlemek için ilçedeki olan Aslancık Barajı Baraj Gölü'nün kapakları açıldı."

Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre ise Giresun-Dereli-Şebinkarahisar ilçe yolundaki Çalca köyü girişi, heyelan ve sel suları nedeniyle ulaşıma kapandı. Kapanan yol bir süre sonra Çalca köyü mevkisindeki çalışmalar sonucunda servis yolundan ulaşıma açıldı.

Öte yandan Tirebolu Eymür köyü, Yağlıdere Ümitbükü köyü ve Güce Tekköy köyü yolları ise toprak kayması nedeniyle ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapanan yolların açılması için çalışmalar devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler