Giresun'da mucizevi olay

Giresun'da dünyaya gelen Turgut Aslan Yaraman (7), bacakları ve ayak parmakları yapışık, gözleri kapalı, damağı da yarık olarak doğdu. Önce gözleri açıldı sonra damağı ameliyat edildi. Ama en büyük sorunu bacaklarıydı. Bir yıl öncesine kadar 6 ameliyat ge

Giresun'da mucizevi olay
Giresun'da dünyaya gelen Turgut Aslan Yaraman (7), bacakları ve ayak parmakları yapışık, gözleri kapalı, damağı da yarık olarak doğdu.
 
Önce gözleri açıldı sonra damağı ameliyat edildi. Ama en büyük sorunu bacaklarıydı. Bir yıl öncesine kadar 6 ameliyat geçirdi. Yıllarca fizik tedavi gördü. Fakat bir türlü yürümeyi başaramadı.
 
2-034.jpgAilesi, geçen yıl tüm umudunu yitirdiği anda, yüzmeyle tedavi edilebileceği tavsiyesiyle, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Giresun Olimpik Yüzme Havuzuna gitti. Burada Yüzme Antrenörü Ali Şahin ile konuşup Aslan'ı hocasına teslim etti. Hocası işe önce bacaklarını güçlendirici egzersiz hareketleriyle başladı. Ardından havuza geçildi. Bir süre sonra bacaklarını oynatabildiği ortaya çıktı.
 
Büyük bir mücadele veren Aslan, birkaç ay sonra ayaklarını da çırparak yüzmeye, bir yılın sonunda da yürümeye başladı. Annesinin kucağında geldiği ve elleri üzerinde sürünerek giirdiği havuzdan, bir koşabilecek durumda çıkan Aslan, bununla da yetinmedi. Amatör Spor Haftası etkinliklerinde 50 metre sırtüstü yarışmalarında 4'ncü oldu.
 
"YAŞADIĞI ACILAR ONU OLGUNLAŞTIRDI"
 
Antrenör Ali Şahin, Aslan'ın azmiyle imkansızı başardığını söyleyerek, "Annesi tüm umutları tükenmişti. Biz Aslan'daki algı kabiliyetini ve mücadele azmini görünce hep beraber 'yürür' dedik. Diğer çocuklardan hiç ayırmadık. Onlar da Aslan'ın elinden tuttu. Biz yardım ettik, o da başardı. Ayak parmakları hala yapışık.
 
1-105.jpgÜstelik topukları da yok ama bu yürümesinde engel olmuyor. Yaşadığı acılar onu olgunlaştırmış. Ben ona Aslan'ım diyorum. O benim Aslan'ım. Azimle engellerin aşılabileceğini herkese gösterdi. Çok sayıda bedensel engelliye de umut oldu. Onlar da buraya geliyor. Şimdi onu Engelli Sporcular Türkiye Şampiyonası'na hazırlıyoruz" dedi. Çok zor günler geçirdiğini anlatan Turgut Aslan Yaraman ise, "Sokakta yürüyen ya da koşan çocukları gördükçe için burkuluyordu.
 
Ama yılmadım, bir gün ayaklarımın üzerine basarak yürüyeceğimi biliyordum.. Bugünleri hocama ve ağabeylerime borçluyum. Hiç kimse engelinden dolayı üzülmesin. Mücadele ettikten sonra kazanıyorsun" dedi.
 
Anne Figen Yaraman ile baba Uğur Yaraman'da, Aslan ilk ayağa kalktığı anda gözyaşlarını tutamadıklarını anlatarak, "Ali Hoca büyük emek verdi ve imkansızı başardı. Havuzdaki bütün personel bize yardımcı oldu. Aslan'ı yürüyerek havuza götürdüğümüz gün de hepsi ağladı" dediler.
 
Özgür Özdemir / Sabah 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel