Giresun'da iş izdihamı

GİRESUN’da okullarda 8 aylık süreyle istihdam edilecek 722 kişilik kadro için başvuruda bulunan 4 bin 200 kişinin kura çekimi yapıldı.Giresun’da Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 385 okulda istihdam edilecek 722 temizlik elemanının belirl

Giresun'da iş izdihamı

GİRESUN’da okullarda 8 aylık süreyle istihdam edilecek 722 kişilik kadro için başvuruda bulunan 4 bin 200 kişinin kura çekimi yapıldı.

Giresun’da Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 385 okulda istihdam edilecek 722 temizlik elemanının belirlenmesi için Mustafa Kemal Ortaokulu toplantı salonunda noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi. Kura öncesi açıklamalarda bulunan Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Giresun İl Müdürü Mustafa Sarı, geçen yıla göre başvuruların arttığını belirterek şunları söyledi:

“Geçen yıl okullarda temizlik işçiliği için 900 kişi başvurmuştu. Rakam bu yıl 4 bin 200'e çıktı. Fındık rekoltesinin düşük olması bu artışta etkili oldu. Giresun'da 385 okulda 8 ay süreyle 722 kişi istihdam edilecek. Bunun dışında Valilik, Emniyet Müdürlüğü, Müftülük ve belediyeler olmak üzere toplamda bin 500 kişilik programımız daha var. Ancak bu rakamın daha da artırılması gerekiyor. Çünkü Giresun'da 20 bini kayıtlı olmak üzere 28 bin iş arayan var.” Kadınların çokluğu dikkat çeken kura çekimi sonrasında bazıları sevinirken  seçilemeyenlerin salondan üzgün ayrıldıkları gözlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel