Giresun'da evleneceklere teşvik

 Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, ilçede evliliği ve 3 çocuğu teşvik ekmek amacıyla belediye olarak maddi destekte bulunacaklarını söyledi.Şenlikoğlu, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir sü

Giresun'da evleneceklere teşvik

 Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, ilçede evliliği ve 3 çocuğu teşvik ekmek amacıyla belediye olarak maddi destekte bulunacaklarını söyledi.

Şenlikoğlu, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süredir gündeme getirdiği 3 çocuk tavsiyesine belediye olarak teşvik uygulaması getirmeyi gündeme alındıklarını belirtti.

Teşvik desteğinden ilçe nüfusunda yer alacak gençler ile ailelerin yararlanacağını ifade eden Şenlikoğlu, "Genç nüfusumuz hızla azalıyor. Geleceğimiz açısından genç nüfusumuz çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız bir süredir 3 çocuk tavsiyesinde bulunarak, genç nüfusumuzun artmasını hedefliyor. Biz de belediye olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın tavsiyesine uygun evlilik ve 3 çocuk teşvikine yönelik destek uygulaması başlattık. Uygulamadan ilçe nüfusunda kayıtlı gençlerimiz ve aileler yararlanacak" dedi.

Evlenecek gençlerin düğün masraflarının belli bir kısmının karşılanmasının planlandığını vurgulayan Şenlikoğlu, "Belediye bütçemizden kaynak ayırdık. Evlenmek isteyen gençlerimizin düğün masraflarının belli kısmını karşılayacağız. Yine 3 çocuk yapan ailelere destek vereceğiz. Uygulamamızın altyapı hazırlıkları sürüyor. 2015 yılının ilkbahar dönemiyle de destek ödemelerine başlayacağız. Uygulamadan hedeflenen başarıyı yakalayacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler