Giresun'da Ankara protestosu!

Ankara’da 97 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısı, Giresun'da yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.   KESK, DİSK, TTB, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katıldığı yürüyüş Debboy mevkisinden başladı. Hükümet aleyhine

Giresun'da Ankara protestosu!
Ankara’da 97 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısı, Giresun'da yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.
 
KESK, DİSK, TTB, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katıldığı yürüyüş Debboy mevkisinden başladı. Hükümet aleyhine sloganlar atarak Atatürk Meydanına gelen grup, Ankara'da yapılan saldırıda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıdı. Grup adına açıklama yapan KESK Giresun Dönem Sözcüsü Süleyman Özyazıcı, "Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız. Katliamı ve katilleri asla unutmayacağız" dedi.
 
10 Ekim’de Ankara’da düzenlenen Emek Barış ve Demokrasi mitingine, dökülen kanlara dur demek, savaşa karşı barışı savunmak için yollara düştüklerini kaydeden Özyazıcı şöyle konuyştu:
 
"Türkiye’nin dört bir yanından, emek, barış ve demokrasi taleplerimizi haykırmak için gelmiş, kadını erkeği, genci yaşlısı, barış türküleriyle birlikte halaya durmuştuk. Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garı’nın önünde, binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombalarını. 128 canımızı aldılar. Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik. İki gündür yüreğimiz yanıyor, içimiz kanıyor. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyan ediyoruz. Ankara’nın orta yerinde göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz. Acımız büyük, yaralarımız derindir. Katiller ve arkasındaki güçler bulunana kadar bize rahat yok. Katliamın sorumluları hesap verene kadar susmayacağız, yılmayacağız ve asla affetmeyeceğiz."
 
Alanda bulunanlar açıklamanın ardından sloganlar atarak dağıldı.
 
giresunda-protesto-yuruyusu_3877_dhaphoto1.jpg
 
giresunda-protesto-yuruyusu_3877_dhaphoto2.jpg
 
giresunda-protesto-yuruyusu_3877_dhaphoto4.jpg
 
giresunda-protesto-yuruyusu_3877_dhaphoto6.jpg
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler