Genelkurmay’dan ’terör olayları’ açıklaması

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu yaklaşık 7-8 terörist tarafından Diyarbakır'ın Sur ilçesi Kengerli Mahallesi bölgesinde, özel bir şirketin Kuruçay Gölet şantiyesinde bulunan iki iş makinesi ve

Genelkurmay’dan ’terör olayları’ açıklaması

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu yaklaşık 7-8 terörist tarafından Diyarbakır'ın Sur ilçesi Kengerli Mahallesi bölgesinde, özel bir şirketin Kuruçay Gölet şantiyesinde bulunan iki iş makinesi ve bir kamyon yakıldığı belirtildi.

MUŞ'TA JANDARMA PERSONELİNE SİLAHLI SALDIRI

Bölücü terör örgütü mensubu 2 terörist tarafından Muş'un Varto ilçesi Merkez Mahallesi'nde, Merkez Jandarma Karakol Komutanlığında görevli 3 personele tabanca ile silahlı saldırı düzenlendiği kaydedilerek yaralı personelin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

JANDARMA KARŞILIK VERDİ

Bir grup bölücü terör örgütü mensubu terörist tarafından, Elazığ‘ın Karakoçan ilçesi Karakoçan köyü bölgesinde, yol emniyet görevi icra eden Jandarma unsuruna silahlı saldırıda bulunulduğu vurgulanarak terörist ateşlerine, unsurlar tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, teröristlerin ateşlerinin kesildiği bildirildi.

BÖLÜĞE UZUN NAMLULU SİLAHLARLA SALDIRI

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Hatay / İskenderun Karayılan Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığına, uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu belirtilerek "Terörist ateşlerine, Unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir.

Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir. Alınan Tedbirler Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

TERÖRİST TESLİM OLDU

Bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin, Ağrı‘nın Diyadin ilçe merkezinde Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığına, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu kaydedildi.

ERZURUM'DA YOL KESTİLER

Bölücü terör örgütü mensubu 15-20 terörist tarafından Erzurum'un Şenkaya ilçesi Soğuksu mevkiinde, Erzurum / Şenkaya, Ardahan / Göle kara yolu kesilerek, üç çekici ve iki otomobil durdurulduğu ifade edilerek durdurulan araçlardan üç çekici yakıldığı, müteakiben bölgede bulunan bir menfez tuzaklandığı kaydedildi.

ZIRLI ARACA SALDIRI

Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Van Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından devriye faaliyeti ile görevlendirilen iki adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araca, Van / Gevaş ilçe merkezinden geçişi esnasında, El Yapımı Patlayıcılı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Olayda herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmediği vurgulanarak olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatıldığı açıklandı.

ÇAYIRLI ÜS BÖLGESİNE SALDIRI

Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Hakkari Çukurca'da, 2'nci Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Çayırlı Üs Bölgesine iki adet havan mermisi atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulduğu kaydedilerek "Terörist ateşlerine, Unsurlarımız tarafından ateşle karşılık verilmiş ve terörist hedeflere hava harekâtı icra edilmiştir. Alınan Tedbirler Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır" ifadesi kullanıldı.

DAĞLICA ÜS BÖLGESİNE SALDIRI

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 08.00-08.10 saatleri arasında ve 11.25 sularında, Hakkari / Yüksekova'da, 7'nci Hudut Alay Komutanlığına bağlı Dağlıca Üs Bölgesine havan ile toplam beş atım atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulduğu belirtilerek şöyle denildi:

"Terörist ateşlerine, hudut unsurlarımız tarafından ateşle karşılık verilmiş ve terörist hedeflere hava harekâtı icra edilmiştir. Yapılan silahlı saldırı esnasında Dağlıca köyüne düşen havan mermisinin patlaması sonucunda, altı yaşında bir kız çocuğu sağ diz kapağından yaralanmıştır. Alınan Tedbirler Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır."

İŞ MAKİNESİ YAKILDI

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Bitlis Merkez Döşkaya köyü bölgesinde, bir firmaya ait yol yapım şantiyesinde, şirkete ait bir adet iş makinesi (kırıcı) yakıldığı ifade edildi.

BAZ İSTASYONU YAKILDI

Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından Mardin Midyat Sivrice Mahallesi Beyazsubaşı Mezrası mevkiinde, cep telefonu operatörlerine ait baz istasyonu yakıldığı belirtildi.

İKİ TERÖRİST YAKALANDI

Bölücü terör örgütü mensubu 2 terörist, Adıyaman'ın Besni ilçesi Korupınar Mahallesinde Güvenlik Güçleri tarafından silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler