Genelkurmay Akar Devlet Mezarlığı’nı ziyaret etti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Devlet Mezarlığı'nı ziyaret etti.Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile beraberindeki heyet tören yolunda yürüyerek Milli Mücadele görev alan komu

Genelkurmay Akar Devlet Mezarlığı’nı ziyaret etti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Devlet Mezarlığı'nı ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile beraberindeki heyet tören yolunda yürüyerek Milli Mücadele görev alan komutanların isimlerinin yazılı olduğu anısal duvara çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu. Ardından Orgeneral Akar, Şeref Defteri'ne şunları yazdı:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kurucusu, Ebedi Başkomutanımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en yakın silah arkadaşları, Kurtuluş Savaşı'mızın kahraman komutanları, Aziz şehitlerimiz ve değerli devlet büyüklerimiz, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93'üncü yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü münasebetiyle, Silahlı Kuvvetlerimizin 29'uncu Genelkurmay Başkanı olarak Kuvvet Komutanlarının ve Jandarma Genel Komutanımla birlikte huzurunda bulunmanın gururunu yaşıyoruz. Şanlı tarihi boyunca her zaman onurlu yaşamış, canı pahasına olsa da değerlerinden ödün vermemiş Yüce Milletimizin "Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım" mısralarında destanlaşan bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun, vatan ve bayrak sevgisinin bir tezahürü olarak, işgal güçlerine karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan İstiklal Savaşımızın her safhasında gösterdiğiniz, azim, feragat, cesaret ve kahramanlık, tarihin şeref sayfalarında hak ettiği müstesna yeri almıştır. Sizler, her karışının diyeti kanla ödenen kutsal vatan toprağını paha biçilmez kılan, millet olarak var oluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin, vatan ve bayrak sevgimizin sembolleşen abidelerisiniz. Aziz hatıralarınız Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına daima saygı ve övgüyle anılacaktır. Silahlı Kuvvetlerimiz, geçmişte olduğu gibi bugün de sizlerden devraldığı kutsal emanet olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, bayraklaşan vatan toprağının bölünmez bütünlüğünü, asil milletimizin birlik ve beraberliğini korumaya ve şanlı al bayrağımızı yurt içinde ve yurt dışında görev aldığı her yerde gururla dalgalandırmaya devam edecektir. Aziz hatıralarınızı minnet ve şükranla yad ediyor, huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Orgeneral Akar, şeref defterini imzaladıktan sonra kuvvet komutanları ile Milli Mücadele'de görev alan komutanların mezarlarını ziyaret edip, karanfil bıraktı. Tören, komutanların fotoğraf çektirmesinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler