Genelkurmay açıkladı: 574 kişi yakalandı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önemli yurt içi olaylar ile sınır olayları ve günlük faaliyetlere ilişkin bilgilere yer verildi.Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birliklerince, yasa dışı olarak Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 456 şahıs

Genelkurmay açıkladı: 574 kişi yakalandı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önemli yurt içi olaylar ile sınır olayları ve günlük faaliyetlere ilişkin bilgilere yer verildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birliklerince, yasa dışı olarak Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 456 şahıs ve Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan 5 kişi, Irak'tan Türkiye'ye geçmeye çalışan 41, Türkiye'den Bulgaristan'a ve Yunanistan'a geçmeye çalışan 72 kişi olmak üzere toplam 574 kişinin yakalandığı kaydedildi.

Faaliyetler kapsamında, Suriye hudut hattında 3 bin 218 karton sigara, 4 cep telefonu, 22 küçük ve büyükbaş, Irak sınır hattında ise 114 kilo muhtelif gıda maddesi ele geçirildi.

Ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca 53 kişi, Jandarma Genel Komutanlığı unsurları tarafından da Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 353 kişinin yakalandığı belirtildi.

- Suriye'de konuşlu füze sistemleri tacizi

Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca iki F-16 uçağı ile devriye uçuşu gerçekleştirildiği, bu uçuşlar esnasında, Hatay üzerinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden bir F-16 uçağına, Suriye'de konuşlu SA füze sistemleri tarafından, saat 10.28'de, 5 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğu ifade edildi.

Doğu Akdeniz'de, 10 adet F-16 uçağı ile "Deniz Kurdu-2015 Tatbikatı" icra edildiği duyuruldu.

Bu uçuşlar esnasında da Balıkesir meydanından kalkış yapan iki F-16 uçağına, saat 14.49'da, Rodos Adası doğusunda, bin feet teşhis mesafesinden daha fazla yaklaşarak tacizde bulunulduğu, yürürlükteki angajman kuralı gereği tacize, F-16 uçakları tarafından aynı ile mukabele edildiği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler