Gençlere Müzik Sevgisi Aşılanıyor

Usta sanatçı, saz üstadı Derviş Şinik tarafından 2002 yılında kurulan Türkü Müzik Merkezi’nde verilen kurslar büyük ilgi görüyor.Başta Sarıyerliler olmak üzere İstanbul’daki müzik meraklılarının büyük ilgi gösterdiği Türkü Müzik Merkezi’nde solfej ve birç

Gençlere Müzik Sevgisi Aşılanıyor

Usta sanatçı, saz üstadı Derviş Şinik tarafından 2002 yılında kurulan Türkü Müzik Merkezi’nde verilen kurslar büyük ilgi görüyor.

Başta Sarıyerliler olmak üzere İstanbul’daki müzik meraklılarının büyük ilgi gösterdiği Türkü Müzik Merkezi’nde solfej ve birçok enstrümanın eğitimi veriliyor, kardeşlik, dostluk, sanat ve müzik sevgisi aşılanıyor.

hpim1066.jpgSarıyer Ferahevler semtinde faaliyetini sürdüren Türkü Müzik Merkezi, müzikseverlerin mekânı haline geldi. Enstrüman ve solfej eğitimlerinin ağırlık kazandığı Türkü Müzik Merkezi’nde, öncelikle Usta sanatçı, saz üstadı Derviş Şinik olmak üzere konservatuvar mezunu hocalar tarafından da piyano, klasik gitar, şan, solfej eğitimleri veriliyor.

Müzik Merkezinde ders alan kursiyerlere bağlama, solfej ve ses eğitimlerini uzman eğitmen Derviş Şinik, Gitar derslerini Kazım Şendoğan, Piyano eğitimini ise Elif Tuğçe Korkmaz veriyor.

Türkü Müzik Merkezi’nde, ders veren hocalar profesyonel olarak eğitim veriyor, kursiyerlere kaliteli ve iddialı bir eğitim sunuluyor.

ÇOCUKLARINIZ GÜVENDE

Kurslardan yediden yetmişe her kesimin faydalanabildiğini ifade eden, usta sanatçı, saz üstadı Derviş Şinik, kursların kişiye özel verildiğini belirtti.

Derviş Şinik, “Her biri kendi dalında uzman öğretmenleriyle hizmet veren Merkezimizde, telli çalgıların atası sayılan Bağlamanın yanı sıra gitar, Karadeniz kemençe, UD ve keman özel metotlarla kısa zamanda öğretilmektedir. Çocuklar özel ilgi ister... Çocuk ve gençlerimizin dilinden iyi anlayan hocalarımız, her bir öğrenci ile tek tek ilgilenerek işini zevk, sabır ve titizlikle sürdürmektedir. Ev yaşamının monotonluğundan kurtulmak isteyen ve boş zamanlarını müzikle değerlendirmeyi düşünen hanımlarda kurslarımıza katılıyor ve çok başarılılar. Çocuk, büyük, bayan, erkek, kurslarımızdan faydalanmak isteyen herkesi Türkü Müzik Merkezi’ne bekliyoruz. Başvuru yapan herkes usta eğitmenlerimiz tarafından istedikleri branşta eğitim alabiliyor.” diye konuştu.

hpim1063.jpgÇocukların ve gençlerin konservatuara hazırlanmasında da hizmet verdiklerini anlatan usta sanatçı, saz üstadı Derviş Şinik, “çocuğunuzun müzik yeteneğini uzman ellere teslim edin. Çocuğunuz için yarı ve tam zamanlı konservatuar sınavlarına özel hazırlık yaptıralım. Her yaştaki yeteneklere bilimsel metotla ve ekonomik müzik eğitimi veriyor ve müzik yeteneklerini geleceğe hazırlıyoruz.” diye konuştu.

BİLİMSEL YÖNTEMLER UYGULANIYOR

Müzik meraklılarının saz çalmayı bilimsel metotla çok kısa sürede öğrenebileceğini ifade eden saz üstadı Derviş Şinik, “kurslarımızda verilen eğitimlerle, kısa zamanda enstrüman çalmayı öğrenip dost sohbetlerine yeni renkler katabilirsiniz. Pir Sultan Abdal'dan Aşık Veysel'e zengin halk müziği kültürüyle donanımlı yetişmek için merkezimize ayağını basan her öğrenci adayımız, hocamızın minik kulak ve ritim duygusu testinden geçtikten sonra müziğe olan eğilimi de dikkate alınarak, uygun enstrümana yönlendiriliyor.

Müzik merkezimiz kurulduğundan bu yana vermekte olduğu eğitim ile kazandırmayı hedeflediği müzikal bilgi, beceri ve bakış açısını öğrencilerine verebildiği inancı ile çalışmalarını sürdürmektedir. Sahip olduğumuz müzik anlayışı doğrultusunda merkezimizde;  başta bağlama olmak üzere ut, gitar, keman, mey,  org ve yan flüt gibi enstrümanlar ile şan ve solfej eğitimi verilmektedir. Bu dallarda kendini geliştirmek, teoriyle pratik bütünlüğü içerisinde müzik kültürü edinmek isteyen müzikseverleri merkezimize davet ediyoruz. Merkezimiz, öğrenim yılı içerisinde açtığı kurslarla, müzikle yakından ilgilenmek isteyenlere her seviyeden başlangıç imkânları sunmaktadır.”
sözlerine yer verdi.


Derviş ŞİNİK Hakkında:

Telli çalgıların atası sayılan bağlamaya ve Türk Halk Müziğine yıllarını vermiş olan Derviş ŞİNİK 1957 yılında Elazığ’da doğdu.

Öğreniminin ilk yıllarından itibaren müziğe ve bağlamaya ilgi duyan Derviş ŞİNİK Devlet Konservatuarında ilk müzik eğitimini tamamladı. 1980-1981 yılları arasında Kasımpaşa’da bağlama yapım ustası olarak bilinen Ömer GÖK’ün yanında çalışmaya başladı.

1982-1983 yılları arasında ise Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde görev aldı.

1983-1986 yılları arasında Ahmet Gazi Ayhan ile tanışıp çalışmalar ve çeşitli araştırmalar yaparak Türk Halk Müziğine katkıda bulundular. Hemen ardından Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde bağlama ve koro çalışmalarına katıldı ve beraberinde Türk Folklor Kurumuna çeşitli çalışmalarıyla katkıda bulundu.

1987-1990 yılları arasında çeşitli gazinolarda sahne aldı ve birçok müzik kurslarında da bağlama üzerine öğrencilere ders verdi.

Film-San’a üye olan Derviş ŞİNİK birçok filmlerde de rol almıştır. (Debreli Hasan, Azap Çiçeği, Akşam Güneşi …)

Derviş ŞİNİK 2002 yılında şahsına ait Sarıyer Ferahevler semtinde bulunmakta olan Türkü Müzik Merkezi’ni kurdu.

2005 yılında Mor Menekşe adlı dergisinde müzik üzerine röportajı yayınlanan Derviş ŞİNİK ,  2006 yılında  Kabataş Ticaret Meslek Lisesi’nde ve İzzet Baysal Huzurevi’nde vermiş olduğu konserlerden dolayı Teşekkür Ödülleri bulunmaktadır.

2007 yılında 22 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla Darülaceze’de verdiği konserde de İçişleri Bakanlığı tarafından ödüle layık görülmüştür. Yine 13 Haziran 2007’de T.C. Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu adına hazırlanan konserde Eyüp Çocuk Yuvası teşekkür plaketi almıştır.

Derviş ŞİNİK ve yetiştirdiği öğrenciler Türkü Müzik Merkezi olarak Sarıyer Belediyesi'nin, Sarıyer İstinye Eski Tersane alanında düzenlediği Ramazan etkinliklerinin konserlerinde de yer almaktadır.

Son olarak İ.T.Ü (İstanbul Teknik Üniversitesi) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Çalgı Bölümü’nün düzenlemiş olduğu 2010 / 2011 Eğitim Yılı Yetişmiş Müzik Eğitim (YME)  Arif Sağ Ustalık Sınıfı Bağlama kursunu başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmıştır.

Derviş ŞİNİK halen Türkü Müzik Merkezi’nde eğitim vermeye devam etmektedir.

Türkü Müzik Merkezi:

Tarabya Ferahevler Mah.
Adnan Kahveci Cad.
NO:54 Kat:2 D:1 Sarıyer/İstanbul

İrtibat Cep     : 536 563 79 46
İrtibat Tel        : 212 262 49 00
E-Posta         : 'info@turkumuzikmerkezi.net'
'www.turkumuzikmerkezi.net'
'www.turkumuzikmerkezi.com.tr'
'www.turkumuzikmerkezi.com'

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat