Gençlere müjde! İş...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, genç işsizliğin azaltılması amacıyla 11 tedbir maddesi içeren bir eylem planı hazırladıklarını bildirdi. Çelik, genç girişimciliğin destekleneceğini, staj ve işbaşı eğitimlerinin artırılacağını belirtti.CHP Z

Gençlere müjde! İş...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, genç işsizliğin azaltılması amacıyla 11 tedbir maddesi içeren bir eylem planı hazırladıklarını bildirdi. Çelik, genç girişimciliğin destekleneceğini, staj ve işbaşı eğitimlerinin artırılacağını belirtti.
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün soru önergesini yanıtlayan Çelik, bakanlığın kadın, çocuk ve engelli başta olmak üzere özel politika gerektiren grupların istihdamının artırılması için özel politikalar geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürüttüğünü bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, genç işsizliğin azaltılması amacıyla 2014-2016 yıllarını kapsayan 11 tedbir maddesi içeren bir eylem planı hazırladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
-  Gençlere kariyer planlaması, iş arama yardımları, eşleştirme ve danışmanlık hizmetleri sunulacaktır.
-  Gençler işgücü eğitimleri ile desteklenecektir.
-  Genç girişimciliği desteklenecektir.
-  Gençlerin kaşıt dışı çalışmasıyla mücadele edilecektir.
-  İşgücü uyum programlarından yararlanan özellikle genç kadınlar başta olmak üzere gençlerin işgücü piyasasına entegrasyonunu sağlamak üzere rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin verilmesi sağlanacaktır.
-  İstihdam fuarları, kariyer günleri tanıtım materyalleri yoluyla İŞKUR tarafından verilen girişimcilik eğitimlerinin gençler arasındaki tanınırlığı artırılacak ve daha fazla gencin bu eğitimlerden yararlanması sağlanacaktır.
-  Toplumsal cinsiyet eşitliği ve genç istihdamı yılda en az bir kez İİMEK gündemine alınacaktır.
-  Kırsal kesimdeki gençlerin İŞKUR hizmetlerine erişimini sağlamak üzere mobil hizmet birimleri oluşturulacaktır.
-  Gençlere yönelik teşvik düzenlemeleri ve İŞKUR faaliyetleri tanıtılarak daha fazla işverene ulaşılması sağlanacaktır.
-  Gençlere girişimcilik perspektifinin kazandırılmasını sağlamaya yönelik çalışmalar gerçekleştirilecektir.
-  İlgili kuruluşlarla işbirliğine gidilerek arayüzler oluşturulacak ve bu kapsamda staj ve işbaşı eğitimleri artırılacaktır.



Üniversiteler için özel ekip kurulacak...

Bakan Çelik, “AB’ye Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında ülkemiz ve AB tarafından ortaklaşa finanse edilmek üzere İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu hazırlık çalışmalarına başlanmıştır. Operasyon ile iş ve meslek danışmanlarının niteliklerinin geliştirilmesi, üniversite irtibat noktalarının kapasitelerinin artırılması, gezici hizmet araçlarının temini ve özellikle gençler ve beyaz yakalılar nezdinde hizmetlerimize yönelik tanınırlığın artırılması hedeflenmektedir” ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler