Gazze'ye bir destekte onlardan

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Genel Başkanı Barış Aydın, Gazze’de yaşanan soykırımı şiddetle lanetlediklerini belirterek, ‘’Gazze, ey Gazze… Acın acımızdır, kaderin kaderimizdir. Sana uzanan elleri, Alemlerin Rabbine havale ediyoruz’’ diye

Gazze'ye bir destekte onlardan
Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Genel Başkanı Barış Aydın, Gazze’de yaşanan soykırımı şiddetle lanetlediklerini belirterek, ‘’Gazze, ey Gazze… Acın acımızdır, kaderin kaderimizdir. Sana uzanan elleri, Alemlerin Rabbine havale ediyoruz’’ diye seslendi.
 
ASİAD’ın bu yıl ilki düzenlenen ‘’Sahur Buluşması’’, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Ankara Milletvekili Ülker Güzel, siyasi parti temsilcileri, müsteşarlar, belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yönetim kurullarının katılımıyla Şahhane Restoran’da yapıldı.
 
ASİAD Genel Başkanı Barış Aydın, açılış konuşmasında, İslam dünyasının mübarek Ramazan Ayını idrak ettiğini, bu ayın barış ve kardeşlik, en önemlisi de Peygamber Efendimize, Yüce Kitabın gönderildiği ay olduğunun altını çizdi. Aydın, şunları söyledi:
‘’Bu ay rahmet ayıdır, bu ay bereket ayıdır, bu ay sevgi ayıdır, bu ay merhamet ayıdır. Merhamet;  bizim medeniyetimizin ruh köküdür. Merhamet;  orduların güzergâhını karınca yuvaları için değiştiren aziz milletimizin künyesidir. Merhamet insan oluşumuzun adıdır. Ve merhamet; kuşu ölen bir çocuğa taziyeye giden Peygamberimizin evrensel adıdır. Peki hal böyleyken biz niye üzüntü içindeyiz? Neden hepimizin içi acıyor, yürekleri dağlanıyor? Bu dünyada her şey zıddıyla kaimse, nasıl beyaz gibi siyah varsa, nasıl gündüz gibi gece varsa, nasıl aydınlık gibi karanlık varsa, merhametin de düşmanları var. Zalimler var, kötüler var, ahlaksızlar var, caniler var. Ve hepimizin öpmeye kıyamadığımız çocuklarını Gazze’de katleden vicdansızlar var. Gücü sadece savunmasız sivillere, kadınlara ve çocuklara yeten korkaklar var. Gazze, ey Gazze… Acın acımızdır, kaderin kaderimizdir. Sana uzanan elleri, Alemlerin Rabbine havale ediyoruz. Maruz kaldığın soykırımı lanetliyoruz. Ve biliyoruz ki Allah tüm mazlumların yardımcısıdır.’’
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem