Gazze'de en kanlı gün

İsrail, Gazze'ye yönelik hava ve kara harekâtında dün Filistinlilerin üzerine ölüm kustu. En kanlı günün yaşandığı dün sabah İsrail, bir mahalleye bomba yağdırdı. Aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu en az 65 Filistinli öldü, 400 kişi yaral

Gazze'de en kanlı gün

İsrail, Gazze'ye yönelik hava ve kara harekâtında dün Filistinlilerin üzerine ölüm kustu. En kanlı günün yaşandığı dün sabah İsrail, bir mahalleye bomba yağdırdı. Aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu en az 65 Filistinli öldü, 400 kişi yaralandı. Yaklaşık 400 yaralı Gazze'deki Şifa hastanesine götürüldü. Saldırının ardından binlerce kişi bölgeden kaçmaya başladı. İsrail saldırılarında bugüne kadar ölenlerin sayısı 400'ü aştı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, saldırı sonrası 3 günlük yas ilan etti. Akşam saatlerinde İsrail savaş uçağının, Gazze'de bir evi hedef aldığı saldırıda ölenlerin 

amas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, 1 İsrail askerini esir aldıklarını bildirdi. İsrail makamları ise kaçırılma olayına ilişkin açıklama yapıldı.
 
İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılarda, kara operasyonunu "genişleteceğini" duyurdu. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "İsraillilere güven içinde bir yaşam sunulabilmesi hedefiyle" Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" operasyonu kapsamında yürütülen "kara harekatı"nın genişletileceği belirtildi.
 
Açıklamada, operasyonu yürüten birliklere takviye kuvvetlerin destek vereceği kaydedildi. İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee ise sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'nde 'Koruyucu Hat' operasyonu çerçevesindeki kara harekatı genişletilecektir" ifadelerine yer verdi.
 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler