Fotoğraf sektörünün daralmasıyla dünyada...

 Fotoğraf sektörünün daralmasıyla Türkiye'nin büyük projelerine akılcı çözümler sunma hedefiyle cihaz üretimine başlayan Sabahattin Sertçetin, 10 ülkedeki dev projelerde kullanılan kaynak röntgen filmi banyo ve kurutma makineleriyle aranan tasarımcı oldu.

Fotoğraf sektörünün daralmasıyla dünyada...
 Fotoğraf sektörünün daralmasıyla Türkiye'nin büyük projelerine akılcı çözümler sunma hedefiyle cihaz üretimine başlayan Sabahattin Sertçetin, 10 ülkedeki dev projelerde kullanılan kaynak röntgen filmi banyo ve kurutma makineleriyle aranan tasarımcı oldu.
 
Sertçetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elektrik-elektronik alanında ABD'de eğitim aldığını belirterek, Ar-Ge odaklı çalışmalar yaptığını söyledi.
 
Bir dönem, içindeki makineleri kendi tasarladığı fotoğraf laboratuvarı işlettiğini ifade eden Sertçetin, fotoğraf sektörünün daralması dolayısıyla tasarladığı makineleri üretmeye başladığını kaydetti.
 
Sertçetin, söz konusu ürünlerin iç pazarda satılmasının yanı sıra ihraç edildiğini de dile getirerek, "Fotoğraf piyasası dijitale geçince o daralmadan nasibimizi aldık ve bize iş imkanı kalmadı. Daha sonra yine fotoğraf sektörüyle biraz bağlantılı olan tahribatsız kalite kontrol sistemleri sektörüne girdik. Ultrason cihazları, kaynak röntgen filmlerini banyo eden, kurutan cihazlar üretmeye başladık. 2004'den bu yana endüstriyel tasarımlar yapıyoruz" diye konuştu.
 
- "Ürettiğimiz ürün, büyük projelerde kullanılıyor"
 
Kaynak kalitesini kontrol eden filmlerin petrol ve doğalgaz boru hatları, köprü inşaatları, büyük petrol tanklarında kullanıldığını anlatan Sertçetin, burada yapılan testler sonucunda filmleri banyo eden makinelerin işlevsel olmadığını bildirdi.
 
Sertçetin, kendilerinin PVC'den kaynak röntgen filmi banyo makinesini tasarladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
 
"Projeyi önce bilgisayar ortamında çizdik daha sonra uyguladık. Şu anda yaklaşık 100 şirket, tasarladığım kaynak röntgen filmi banyo makinelerini kullanıyor. Makinemizi hergeçen gün geliştirip yeniliyoruz. Sattığımız şirketler, sertifika sahibi, kaynağın kalitesini kontrol etmek için kaynağın filmini alarak bunları inceliyorlar. Yüksek kuruldan onay geldiğinde işlemlere devam ediliyor. Böyle bir süreç işliyor. Yaptığımız çalışmalarla tahribatsız kalite kontrol sektörünün Türkiye'deki tek tedarikçisi olduk. 2004'den bu yana endüstriyel tasarımlar yapıyoruz." 
 
Yaptığı röntgen film banyo cihazlarının şu anda İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde de kullanıldığını ifade eden Sertçetin, şöyle devam etti:
 
"Örneğin, Tüpraş bizim film banyo cihazlarımızdan kullanıyor. Yaptığımız Ar-Ge sonucu ürettiğimiz, kaynak kalitesini ölçen filmlerin banyo edildiği makine, başta Irak, Rusya ve Azerbaycan olmak üzere yaklaşık 10 ülkede kullanılıyor. Cihazları ihtiyaca göre ürettiğimiz için Türkiye ve dünyada tek. Hem film banyo ve kurutma makinesi dünyada ilk yapılan bir üründür. Kaynak röntgen filmleri çekilip banyo edildikten sonra bunları kurutan cihazımız, tam otomatik çalışıyor. Isı ayarı da yapılabilen cihaz, filmlere zarar vermeden bu işlemleri gerçekleştiriyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji