Fındık fiyatlarındaki düşüş protesto edilecek

Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, Trabzon’un Arsin ilçesinde faaliyet gösteren İtalyan Ferrero’nun fındık kırma fabrikası önüne siyah çelenk bırakarak düşen fındık fiyatlarını protesto edeceklerini bildirdi.   Yaman, yaptığ

Fındık fiyatlarındaki düşüş protesto edilecek
Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, Trabzon’un Arsin ilçesinde faaliyet gösteren İtalyan Ferrero’nun fındık kırma fabrikası önüne siyah çelenk bırakarak düşen fındık fiyatlarını protesto edeceklerini bildirdi.
 
Yaman, yaptığı yazılı açıklamada, üreticilerden gelen talep doğrultusunda fındıkta tekelleşmeye ve fiyat düşüşüne 'dur' demek için ses getirecek bir eylem yapma kararı aldıklarını belirtti. 
 
Alınan eylem kararına Ordu ve Trabzon Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurullarının da destek vereceğini kaydeden Yaman, "Fındık fiyatındaki düşüşe son vermek ve tekelleşmenin önüne geçmek için üreticinin hakkını sonuna kadar savunacağız. 9 Şubat Salı günü Türkiye Ziraat Odaları Birliği öncülüğünde Giresun, Ordu ve Trabzon Ziraat Odaları olarak Trabzon'un Arsin ilçesinde faaliyet gösteren İtalyan Ferrero’nun fındık kırma fabrikası önüne siyah çelenk bırakarak basın açıklaması yapacağız" ifadelerini kullandı.
 
Yaman, fındıkta tekelleşmeyle karşı karşıya bulunduklarını savunarak, şunları kaydetti:
 
"Fındık fiyatı 14-15 liradan 10 liraya düştü. Bu fiyatların bu hale gelmesinde ana unsur olan fındıkta tekelleşmeyi protesto edeceğiz. Hiç kimse fındık üzerinden hesap yaparak ucuza kapatmaya çalışmasın. Ziraat Odaları olarak fındıkta tekelleşmenin önüne geçmek için elimizden geleni yapacağız. Bu bir başlangıçtır. Gerçekleştireceğimiz eylem bir uyarıdır. Bundan sonraki süreçte aynı tutum devam ederse üreticinin tepkisi artarak devam edecektir."
 
Erim Yaman, AK Parti hükümetinin fındık üreticisine bakış açısına ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in açıklamalarına sonuna kadar güvendiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem