Fındık budama eğitimi veriliyor!

Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından fındıkta verim ve kaliteyi artırmaya yönelik hazırlanan projelerin tek tek hayata geçirildiği belirtildi.   İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman, fındığın ilçe için ne kadar önemli olduğ

Fındık budama eğitimi veriliyor!
Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından fındıkta verim ve kaliteyi artırmaya yönelik hazırlanan projelerin tek tek hayata geçirildiği belirtildi.
 
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman, fındığın ilçe için ne kadar önemli olduğunun bilinci içinde çalışmaları yürüttüklerini söyledi.
 
"Daha önce gerçekleştirmiş olduğumuz eğitim çalışmalarını başarılı bir şekilde uyguladık ve üreticilerimizden yoğun katılım ve ilgi gördük" diyen Akman, şöyle devam etti:
 
"İlçe Müdürlüğü olarak fındık üreticilerimizin bilgi ve beceri seviyelerinin yükselmesine yönelik çalışmalarımıza hız vererek uygulamaya devam ediyoruz "Fındık Budama Elemanı Benim" Projesi kapsamında Şeyhgüven köyünde uygulamalı olarak budama ve bahçeleme konularında teorik bilgiler yanında bizzat bahçede uygulamaya yönelik bilgiler verildi. Eğitim sonunda üreticilere budama makası, testere ve fındık yetiştiriciliği kitapçığından oluşan bir set hediye edildi."
 
Fındıkla ilgili bir başka projelerinin "Her İlçeye Bir Örnek Fındık Bahçesi Projesi” olduğunu aktaran Akman, şunları kaydetti:
 
"İkinci projemiz 'Her İlçeye Bir Örnek Fındık Bahçesi Projesi'dir. Bu proje ile ilçemizde fındık üretilen bütün köylerde 5 ile 10 dekar arasında birer örnek bahçe oluşturulması sağlanacaktır. Seçilecek örnek bahçelerde budama çalışmaları ile projeye başlanacak olup aynı zamanda toprak tahlilleri yapılarak numuneler alınacaktır. Proje kapsamında örnek bahçelerin budaması ve gübrelemesi yapılacak ve bu bahçelerdeki olumlu gelişmeler diğer üreticilere gösterilmek üzere tarla günleri düzenlenecektir. Fındıkta lider ülke olma yanında lider ülkeye yakışır verim ve kalite seviyesine ulaşmak İlçe Müdürlüğümüzün birinci öncelikli konusudur. Son olarak bu projelerimize destek olan Fındık Tanıtım Grubuna teşekkür ediyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam